avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am realizat stagiul complet de cotizare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am realizat stagiul complet de cotizare?

Am lucrat:
- 6 luni, intr-o intreprindere de stat
- 2 militar in termen
- 1 an din nou in fabrica
- 3 ani scoala de ofiteri
- 21 de ani ofiter.
Conform legii, beneficiez de o reducere a varstei de pensionare cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare.
Intrebarea este - pot aduna intervalele anterioare angajarii ca ofiter (in special armata si scoala militara, avand in vedere ca am lucrat inainte de incorporare) ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 9 Aprilie 2011
ionion64 a scris:
Art. 37. — (1) Stagiul minim/complet de cotizare prevazut la art. 53 alin. (2) si (3) din lege, respectiv stagiul complet de cotizare prevazut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde si:
a) stagiul de cotizare realizat pana la intrarea in vigoare a legii;
b) vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, pana la intrarea in vigoare a legii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege;
... prin urmare, daca pana la aparitia legii vechimea recunoscuta includea armata/scoala militara (asta se intampla numai daca s-a lucrat inainte de armata - cazul meu), perioadele respective vor fi incluse si acum in vechime. La fel spune si art 16 din Norme.

Aveti perfecta dreptate. Am fost mai atenta la detaliul cu reducerea varstei standard de pensionare si la perioadele suplimentare si am ignorat complet art. 37, alin. (1), pct. b) din HG nr. 257/2011 si art. 16 din Legea nr. 263/2010.

Dar, oricum ar fi, anul acesta va pensionati.

Cu multa placere! :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie, activitate in cadrul mai rova66 rova66 Lucrez in MAI ca si politist din anul 1987(in afara de cei trei ani de scoala militara) La art 41 alin. 2 din HG 257 din 2011 privind normele de aplicare ale ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea anticipata - activitate in sistem militar marian4ever72 marian4ever72 Sunt interesat daca anii lucrati ca sergent angajat in Jandarmeria Romana se caculeaza la pensia militara .Am 14 ani lucrati ca subofiter , 2 ca sergent + 1 ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)