avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere carte de munca

an data de 07092007 am dat declaratie de ancetarea munci la itm maramures de la firma sc rinvio com srl prin neplata salariala si ancercarea de a ma scoate cu minus an gestiune fara ami dovedi concret .am facut plangere la itm opc adica peste tot .nici an ziua de azi nu mi se elibereaza macar cartea de munca si nu pot sa ma angajez deoarece nu am cartea de munca ce sa fac? am 44 de ani si o situatie precara de existenta .
VA MULTUMESC ROMAN MARIA
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:22, 24 Martie 2008
La încetarea activităţii sau în caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate înscrierile la zi.
Puteti fi angajata si fara a prezenta carnetul de munca, dati o declaratie prin care precizati ca in termen de .... veti aduce carnetul de munca care se afla la fostul angajator.
Carnetul de munca poate fi reţinut numai de organul de urmărire penală, pentru cercetări în legatura cu datele pe care le cuprinde.

Depuneti din nou o sesizare la ITM sau trimite-ti sesizarea pe adresa Inspectia Muncii , str. Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti.

Sesizati ITM -Inspectia Muncii , asa cum s-a mentionat mai sus.
Paralel trimite-i notificare prin executorul judecatoresc , in care sa le precizati ca solicitati daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere de (ex 100lei/zi ).Apoi actiune in instanta pe obligatie de a face + daune cominatorii .o sa va invite sa-l ridicati ;);)
ati fost la ITM Maramures sa solicitati carnetul de munca? se face o cerere si va programeaza la o anumita data sa va luati carnetul.

p.s. sunt de acord cu elis.
da, am fost la itm maramures am depus cererea de eliberare a cartii de munca, si mi-au dat an scris, ca patroana firmei sc rinvio com srl la care am fost angajata, a ridicat cartea de munca din 17 09 2007.
REFUZA SA MI-O DEA. ITM Maramures mi-a sugerat sa intentez proces deoarece nu mai tine de itm. D-na inspector Butnaru de la ITM Maramures care raspunde de firma respectiva ,a dat cartea de munca patroanei
Va Multumesc
Roman Maria
BAIA-MARE
In aceste conditii, singura varianta este o actiune in instanta asa cum vi s-a sugerat mai sus. :)

Alte discuții în legătură

Recuperare carnet de munca Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, In urma cu cateva zile mi s-a terminat contractul pe care il aveam pe perioada determinata si am cateva intrebari: 1. De la societate mi se ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj, adeverinta de vechime deeejessica deeejessica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu problema de mai jos : - vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj. Am inteles ca am nevoie de adeverintele de vechime din ... (vezi toată discuția)