avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carte de munca dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carte de munca dupa demisie

buna . poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg ce se intampla pana la urma cu cartea mea de munca. am lucrat 8 luni de zile ca si casier din martie 2010 pana in noiembrie 2010.dupa care am renuntat pentru ca nu se respectau anumite lucruri pe acolo.
angajatorul mi-a spus ca imi face carte de munca. am dus angajatorului toate actele pt a pune in demers acest lucru. Acum m-am reangajat si am fost nevoita sa duc cartea de munca. am fost la itm si mi-au dat o adeverinta in care spre final scrie : "S-a eliberat prezenta adeverinta..in temeiul prevederii Legii 130/1999...... privind unele masuri de protectie incadrate in munca repubilcata, pt stabil;irea vechimii in munca, datorita lipsei formularelor de carnet de munca"
acum sa ma lamureasca si pemine cineva deoarece cu noul sistem de scanare a cartii de munca nu inteleg. eu am in momentul de fata carte de munca?
daca nu .. fostu; angajator nu era obligat sa imi faca aceasta carte de munca?
eu am avut pe contract un salariu de baza de 810 ron si un spor de noapte de 15%
la care pe aceasta adeverinta apare un sal 810 si un spor de 5% vechime. este ok?
va rog astept o lamurire.
sunt la inceput de drum si nu prea ma pricep
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 21:15, 25 Decembrie 2010
Poate angajatorul a intentionat sa cumpere pentru dvs o carte de munca dar cum numarul acestora este limitat, probabil nu a reusit sa achizitioneze in timp util.Aceasta problema este constanta in fiecare an.Oricum de la fiecare loc de munca ar trebui sa primiti o adeverinta de vechime care obligatoriu trebuie validata de ITM in care vor fi mentionate toate elementele si schimbarile din cursul contractului Dvs.Aceasta adeverinta tine locul cartii de munca.
In privinta renuntarii la carnetele de munca si introducerea unui nou sistem de inregistrare a vechimii in munca inca este o nebuloasa si nimeni nu stie inca cum se vor petrece lucrurile de la 01.01.2011.
eu am primit numai aceasta adeverinta de la itm.. in care scrie perioada contractuala si salariu de baza + un spor de 5% vechime.
e suficient atat?>
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizata de ITM.

La noul angajator veti da o declaratie ca nu aveti carnet de munca.
multumesc multt...
craciun fericit va doresc! si tot ce e mai bun in noul an
nechita_alina a scris:

eu am primit numai aceasta adeverinta de la itm.. in care scrie perioada contractuala si salariu de baza + un spor de 5% vechime.
e suficient atat?>

Da,aceasta sunt elementele care apar si in cartea de munca.Angajatorul depune lunar la institutiile statului declaratii ale contributiilor platite de angajat si de angajator.De la Casa de Pensii puteti solicita contra cost o fisa in care veti vizualiza contributiile dvs lunare pentru a fi sigur ca angajatorul si-a respectat obligatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca zugravu catalin zugravu catalin Am pierdut cartea de munca la noul serviciu si nu a mai fost dusa la scanat.Cel de la personal zice ca nu a primit-o de la cel care a fost inaitea lui. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca COSTA COSTA COSTA COSTA Pina in anul 2000 am avut carte de munca (o am si acum).de tipul vechi(daca se poate spune asa).Din 2000 si pina in prezent 2017,locuiesc in alta tara.Am ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca tomicat tomicat De la 1 octombrie am schimbat locul de munca si am intampinat o pb referitoare la calculul vechimii. Deoarece in perioada 1995-aprilie 2001 angajatorul meu din ... (vezi toată discuția)