De la 1 octombrie am schimbat locul de munca si am intampinat o pb referitoare la calculul vechimii. Deoarece in perioada 1995-aprilie 2001 angajatorul meu din acea perioada nu a virat la stat CAS-ul, somajul, fondul de pensii, dar pe stat mi-au fost oprite, actualul meu angajator nu imi recunoaste acea perioada la calculul sporului de vechime, eu pierzand 5 ani. Este corect sa se procedeze asa si care este baza legala? Multumesc!
Buna ziua !
Perioada respectiva ( 1995-2001) este trecuta in cartea de munca ?
De ce ati aflat asa de tarziu despre aceasta situatie (neplata obligatiilor aferente CIm catre stat) ?
1. Nu scrie in nici un act normativ ca acordarea sporului de vechime depinde de plata contributiilor la fonduri.
2. Angajatorul dvs. nu are baza legala pentru a proceda asa, nici nu intra in competentele sale sa urmareasca plata contributiilor.
3. Probleme veti avea la iesirea la pensie (la sanatate si somaj este deja depasit termenul).
Buna ziua. Noul angajator trebiue sa va calculeze sporul de vechime in functie vechimea in munca. Acasta vechime puteti sa o probati cu, carnetul de munca. Aveti vreo insemnare pe carnetul de munca ca aceste contributii nu sunt platite? Stiu ca la un moment dat ITM-ul punea o stamplila prin care spunea ca " angajatorul nu a putut face dovada platii contributiilor sociale"
Daca nu aveti nici o insemnare de genul nu stiu cum noul angajator a ajuns la acesta concluzie, si anume ca nu aveti platit.
Vechimea
ENGFULL
concediul medical
concediul de maternitate intra in calculul vechimii in munca , dar al vechimii in specialitate ?
somajul tehnic , intra in calculul celor ... (vezi toată discuția)