avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Asdori sa stiu daca poate fi anulat un contract de vanzare-cumparare intre 2 soti , ambii decedati de catre copiii sotiei.Mama mea si sotul ei (al 2 lea sot al mamei,tatal meu vitreg) in anul 1974 au constituit un contract de vanzare-cumparare pe care doresc sa-l anulez prin lege de aceea as vrea sa stiu daca se poate si prin ce lege.Vreau sa precizez ca cei 2 soti nu au avut copii.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 21:16, 21 Martie 2008
Vanzarea-cumpararea intre soti este interzisa prin lege, asa ca acel contract este nul de drept.
lory10 a scris:
acel contract este nul de drept.

Ei, totusi practica si doctrina apreciaza ca e o nulitate relativa. Are importanta mare asupra termenului de prescriptie. Cand au murit cei doi?
Oameni buni, odata ce sotii au fost decedati de copiii sotiei, cred ca trebuie sa intrebam mai multe despre aceasta situatie descrisa. B-)
Astfel, eu nu sunt absolut convinsa ca prin contract un sot ii vindea celuilalt. Poate cei doi au vandut altuia...
Ne puteti preciza cine si cui a vandut si... asa cum intreba colega, la ce data?
Si eu zic ca nu e clar.
Pe mine m-a dus gandul ca au facut contractul inaintea casatoriei. :((
consider ca speta in cauza nu a fost expusa clar; si eu cred ca imobilul a fost dobandit inaintea casatoriei :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune dupa mama + anulare contract vanzare-cumparare amondaos amondaos Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate deschide succesiunea dupa 12 ani de la decesul mamei. De asemenea as dori sa stiu daca un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tatal vitreg cristinadorobantu cristinadorobantu buna ziua...eu ,sora si cu mama avem un apartament,de aproape 27 de ani...apartamen oferit tatalui meu natural si decedat....si platit de noi...cum era ... (vezi toată discuția)
Succesiune bun cumparat in timpul casatoriei cu fonduri proprii mimina mimina succesiune! buna ziua! in urma decesului a unuia dintre soti , ei fiind la al 2 lea mariaj , decedatul din prima casnicie 2 copii ! intrebare !!! daca se ... (vezi toată discuția)