avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta?

sunt nascut pe 20 02 1958,m-am angajat la 1 august 1976,am lucrat la grupa1-14 ani si 12 zile.In 1994 m-am pensionat pe caz de boala,fiind si in prezent pensionat pe caz de boala gradul 3.Va rog respectuos sa-mi spuneti cand ies la pensie de drept?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:04, 24 Decembrie 2010
De la pensie de invaliditate puteti trece la pensie pentru limita de varsta la 65 de ani. Nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani pentru perioada lucrata in grupa I de munca intrucat n-ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie anticipata sau limita de virsta nicolaemastalos nicolaemastalos am 53 ani sint nascut in 2-11-1958 am lucrat din anul 1976-05 pina in 2010-02dintre care 15 ani grupa 1, 9 ani grupa 2 , 5 ani grupa speciala restul sint fara ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru perioada lucrata in grupa ii de munca mospetrea mospetrea CU RESPECT VA ROG SA MI SPUNETI LA CE VIRSTA AS INTRA IN PENSIE DE LIMITA DE VIRSTA .BARBAT NASCUT PE 04 IUNIE 1952 DIN IULIE 2004 PENSIONAT DE BOALA GR 3 ... (vezi toată discuția)