Buna ziua!
Am fost sanctionata de catre ARR cu o amenda. In termen de 48 ore am achitat jumatate din aceasta amenda, dar din eroare pe ordinul de plata am omis sa mentionez numarul procesului verbal. La cateva ore dupa plata mi-am dat seama de eroare si am transmis ARR o adresa prin care mentionam la ce proces verbal se referea plata si anexam si o copie dupa ordin.
La trei sapatamani dupa aceasta organul fiscal imi comunica ca am poprire pe cont pentru amenda respectiva. Suparator este si faptul ca desi nu mi-au emis somatia, cei de la fisc nu imi mai dau voie sa fac plati decat catre bugetul de stat.
Momentan nu am primit somatia de plata si nu stiu daca pot incepe procedura de contestatie. Termenul de 15 zile pentru a face contestatia curge de cand ?
Va multumesc.
Cu stima,
elena
Termenul in care trebuie introdusa contestatia este de 15 zile de la data la care:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
sa scapi mai repede de problema plateste-le suma. Apoi incepi sa sapi sa iti iei inapoi banii platiti in 48 ore.
Asta e solutia usoara.
Una semi usoara e sa te duci cu OP-ul , sa gaseasca ei banii si sa iti ridice poprirea.
Cea mai grea e cu contestatia pt ca pana se solutioneaza tu esti blocata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
familistu
fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si ... (vezi toată discuția)