avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... expertiza psihiatrica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

expertiza psihiatrica

buna seara..as dori sa stiu in ce situatie poti cere expertiza psihiatrica in cadrul unui proces in care se cere stabilirea program vizitare minor de catre tata avand in vedere ca singurul lui interes(adica al tatalui) este de a deranja in permanenta pe mama minorului (am o foarte intemeiata banuiala si spun banuiala pt ca nu sunt expert...ca respectivul are unele probleme psihice ....avand in vedere ca incearca de cate ori are ocazia sa denatureze profund lucrurile ajungand pana la a raspunde celeilalte parti in cadrul unei discutii de exp. ca si cand ea este complet deplasata...este complicat de explicat ,dar sper sa intelegeti la ce fac referire..........face in permanenta un fel de joc psihologic . nu stiu cum ar trebui tratat acest aspect in instanta.......un sfat va rog.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 25 Decembrie 2010
Expertiza pshiatrica poate fi solicitata ca proba in procesul civil de incredintare,cand exista diagnostice sau alte acte medicale care atesta starea psihica precara a unuia dintre parinti,iar incredintarea minorului,l-ar pune pe copil intr-un real pericol.
Pentru ca o proba solicitata,sa fie admisa de catre instanta ,aceasta trebuie sa fie utila si pertinenta cauzei,conform art.167 c.pr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul kevorkian kevorkian daca sotul cere control pshiatric si detectorul de minciuni se accepta? (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc . Ea a ... (vezi toată discuția)