avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata

Va salut! Am trimis,dorind sa ajut o persoana varstnica ce nu se poate deplasa personal la Judecatorie,o cerere de chemare in judecata formulata de catre aceasta,prin intermediul Postei,cu confirmare de primire,pe numele acesteia.
Confirmarea de primire s-a intors,cu stampila Judecatoriei din care rezulta ca cererea a fost primita.Cu toate acestea,nu am primit pana acum citatia(a trecut mai mult de o luna de cand a fost primita cererea de chemare in judecata),asa cum era normal cand termenul nu se da in cunostinta.Cererea era legal formulata si corect indreptata.La arhiva nu pot intreba,pentru ca nu am un numar de dosar si un termen.Care este explicatia,si ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 12:16, 28 Mai 2011
Puteti intreba la Posta daca nu cumva a ramas pe acolo, se mai intampla si incidente de acest gen, din pacate. Chiar daca nu aveti nr. de dosar sau termen, puteti merge la Registratura cu confirmarea de primire si sa solicitati detalii :)
Puteti intreba la arhiva cautand dupa numele reclamantei, sau puteti tasta singur pe calculatorul intern al judecatoriei cu programul ECRIS numai dupa nume, si aflati nr. de dosar, daca a fost repartizat la vreun complet.
Altfel, mai asteptati.
Va multumesc.La Posta Romana nu cred are sens sa intreb intrucat asa cum am mentionat,recipisa s-a intors cu confirmarea Judecatoriei. Poate fi o idee sa ma interesez la Registratura.
Va multumesc. Am incercat pe site sa caut dupa dosar ECRIS,dar aceasta aplicatie este momentan in constructie,neputand fi deocamdata vizualizate dosarele introduse dupa 18.11.2010.
Probabil ca voi intreba la Registratura,cu toate ca la telefon nu cred sa-mi raspunda cineva.
Corect, din moment in care ati primit CONFIRMARE DE PRIMIRE, inseamna ca scrisoarea a ajuns la destinatie si a fost si semnata de destinatar, ce sa cautati la posta???
Intrebati la Registrul informativ dupa numele reclamantului si eventual daca stiti cu aproximatie data la care ati depus scrisoarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Vizualizare on-line nr.dosar si termen Artigas Artigas Are cineva idee,o cerere de chemare in judecata,trimisa prin Posta la Judecatoria Sectorului 1 in Noiembrie 2010,a primit nr.de dosar si termen in luna Mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional de formare profesionala -> demisie inainte de finalizare curs -> judecatorie sziszu sziszu Buna! A trecut cineva prin procesul mentionat in titlu? Desigur o situatia anume este mult mai complicata. Pana cand pot sa te cheme in judecata (o luna, ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)