avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului de conducere

In dec 2010 s-a facut o verificare in baza de date a Politiei Rutiere si
am fost anuntat ca trebuie sa predau permisul pentru 30 de zile retinere,
deoarece in anul 2008 am cumulat 16 puncte de penalizare.

Mentionez ca : - de aceasta situatie nu am fost incunostiintat;

- punctele de penalizare sunt probabil rezultate in urma
incheierii unor procese verbale ( care ar trebui sa fie
cu semnatura mea sau a unui martor pentru refuz,
sau trimise prin posta si semnate de mine pentru primire) - procese verbale, care daca exista, sunt false
deoarece nu respecta legalitatea completarii lor ( fara semnatura
mea sau a martorului si fara semnatura de primire a proceselor
verbale trimise prin posta);

- un motiv al celor de la rutiera cum ca nu au avut cum si unde sa
ma anunte este nul ( cel mai simplu este sa tasteze pe google
numele si prenumele meu - Bulubasa Savin - si gaseau macar
un nr de tel valabil).

Eu consider aceasta retinere a permisului un abuz si va rog sa ma ajutati in aceasta problema, deoarece nu stiu ce am de facut.

Va multumesc !


Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:02, 27 Decembrie 2010
solicitati in scris politiei procesele verbale in baza carora ati primit cle 15 puncte penalizare. este posibil sa existe o eroare sau pv sa existe - nu cred ca sunt false, cel mult nu au fost comunicate sau comunicarea s-a facut prin afisare.

problema este ca aceasta cerere nu va impiedica politia sa va schimbe statusul in baza lor de date. ar fi preferabil sa le contestati in instanta imediat ce obtineti copia lor. in instanta cereti politiei sa faca dovada comunicarii lor, in lipsa acestor dovezi este posibil sa puteti invoca nulitatea pv (termenul de comunicare este de 30 de zile)

apoi verificati la finantele locale daca exista pv aflate in debit - este imposibil ca din 2008 sa nu fi trimis respectivele pv spre executare silita la finante.

apoi, daca le primiti faceti contestatie impotriva lor si cu certificatul de grefa mergeti la politie ptr a reprimi permisul.

totusi, avind in vedere ca sunt multe aspecte de procedura civila ar fi bine sa consultati un avocat si sa nu va reprezentati singur. sau este mai ieftin ptr dvs sa executati 30 de zile suspendare.

Distinsul dn.avocat are dreptate.
Trebuie vazute procesele verbale,trebuie vazut cand si cum au fost comunicate,catre ce adresa si de ce nu v-au parvenit.
Faptul ca un proces verbal a fost intocmit in lipsa dvs si ca a fost semnat de un martor,care de fapt prin semnatura sa a atestat ca procesul verbal a fost intocmit in lipsa contravenientului nu este un motiv de nelegalitate si deci nu puteti invoca acest lucru.
Trebuie ,dupa ce luati cunostina de acestea sa le verificati daca sunt corect completate,in sensul daca pot fi invocate in apararea dvs.cauzele de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2002.
Dupa aceea in termen de 15 zile de la luarea lor la cunostinta,trebuie formulate contestatii pentru fiecare dintre ele la politia competenta teritorial locului constatarii contraventiei si sa vedeti in urma verificarii de mai sus,daca se poate solicita repunerea dvs in termen pentru formularea contestatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - cuantum amenda gresit, lipsa martor Luiza_32 Luiza_32 Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot contesta un pv de amenda circulatie care are trecut la valoarea amenzii o suma gresita, adica 9 x 67= 630 lei, in loc de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)