avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpa

Sotul meu a fost condamnat de prima instanta (tribunal) la 2 ani si 6 luni cu executare pt. ucidere din culpa. Credeti ca ar fi bine sau nu sa mearga mai departe, sa depuna apel sau nu? Este posibil sa i se mareasca pedeapsa? Din cate am auzit, de obicei se mai scade sau ramane acceasi pedeapsa.
Cel mai recent răspuns: ruonscalafat , utilizator 11:17, 13 Iunie 2012
Este prevazut de lege acest principiu, neagravarea pedepsei in propriul apel, asa ca este interesul sotului sa mearga mai departe, sa introduca apel, sa nu ramana in pasivitate pt ca e posibil sa faca parchetul apel si atunci i se poate agrava situatia. Sa incerce sa obtina pedeapsa cu suspendare.
Numai daca face parchetul apel.i se poate agrava situatia.
Folositi-va de toate caile de atac,pentru a obtine o pedeapse cu suspendare,nu aveti ce pierde,decat niste cheltuieli de judecata care nu sunt foarte mari.
Puteti declara apel deoarece nu mai aveti nimic de pierdut.
Si daca declara parchetul apel tot va trebui sa va aparati...
In primul rand pentru a fi cu constiinta impacata ca a exercitat toate caile legale de atac,acesta trebuie sa atace hotararea pana la ramanerea definitiva,bineinteles daca exista motive legale in acest sens.
Cred ca aceasta este cea mai corecta atitudine,mai ales ca este vorba si despre o pedeapsa cu executare prin detentie.
Da, in general se declara cale de atac daca se aplica o pedeapsa cu executare.
Ce vor decide instantele constituie o alta problema.

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie pedepse accesorii lv01011970 lv01011970 Am avut o condamnare cu executare si mi-au fost interzise si drepturile conform art. 64 Cod penal. \" Pe durata si in conditiile prevazute de art. 71 Cod penal ... (vezi toată discuția)
Buna! ma poate lamuri cineva ? moritsu moritsu \\" In baza dispozitiilor art. 71 alin 1, 2 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art 64lit. (a) teza a II-a si ... (vezi toată discuția)
Decizie curtea de apel doriangray doriangray Buna ziua ! Atasez alaturat decizia Curtii de Apel in urma contestarii deciziei tribunalului Bucuresti (am sters numele si orice date de identificare) , ... (vezi toată discuția)