avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatii de la o societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatii de la o societate de recuperari creante

Buna ziua,vreau sa incep spunandu-va ca am 13 ani.Parintii/buncii mei nu se pricep cu Internatul si in general cu ce tine de It.Le-am promis unor rude,ca-i voi ajuta..sper sa reusesc.
Acum 5 ani au facut un credit la acea banca de"camatari cu acte in regula" cum am vazut ca sunt supranumiti in valoare de 1800 lei.In toti cei 5 ani,am fost corect si am platit cei 60 lei(care am aflat acum,la sfarsit) ca sunt defapt minimul,si nu rata scrisa pe contract.Am platit cele 62 de rate(am la toate chitante) am platit si cate 100,150 crezand ca se va mai micsora.Acum,dupa 5 ani saracii batranii (65 ani) se trezesc cu telefoane si amenintari de la cei de la Efg spunandu-le ca trimit Executori si nu mai stiu ce.Intr-o zi au fost sunati de 10 ori si de fiecare data le-a fost spusa o suma de plata(desi au terminat termenul de 5 ani).In fine,ltima suma a fost 3000 lei #-o .Dupa ce au platit 3700 lei,mai mult de 100% dobanda,acum le vin de plata acei 3000 de nu pot sa-mi dau seama unde.Tot citind,am pus cap-la-cap cateva pareri,ai am trimis un e-mail fara sa-mi dau datele,doar rugandu-i si si explicandu-le sa-mi zica si mie de unde s-a ajuns la asa o suma in caz ca toate facturile primite au fost achitate.Eu am auzit ca'i pot acuza de un lucru:in contract scrie ca extrasele se trimit prin scrisori recomandate,iar ei primesc doar un simplu plic.:O#-o ceea ce mi s'a parut iar absurd.Am vazut ca sunt mii,chiar zeci de mii de persoane in aceeasi situatie,am citit fiecare comentariu(am stat 3-4 ore) si nu am inteles nimic.Daca se poate va rog,cineva sa-mi explice exact cum se poate rezolva,daca trebuie avocat,daca trebuie sa'i dau in judecate,daca exista riscul sa-mi trimite exacutori de aia...va rog sa treceti cu vederea faptul ca am 13 ani,dar vreau sa invat de mic si sa;i ajut pe ei mei.Va multumesc mult!Vreau sa mai mentionez ca nu am semnat si nu am primit nici un fel de contract,doar o chestie de la Alte* (magazinul de la care au achizitionat produsele) Scuzati ca am tot folosit pers 1.
Cel mai recent răspuns: p_emanuel , utilizator 17:33, 13 Ianuarie 2011
E o varianta buna dar de cele mai multe ori incearca sa prosteasca omul sau habar n-au pe ce lume traiesc. De multe ori eu, din postura de client in multe locuri imi dau seama cat de mult merg ei pe " prosteala" si cat de incompetenti sunt majoritatea.
Sa te duci la ei sa ce? Sa te abureasca? Va zic mereu, tot ce aveti de discutat/intrebat banca/IFN-ul sa o faceti in scris cu nr de intrare la ei. Sa va dea scris raspunsul.
Salut, in legatura cu problema ta te pot ajuta dar trb sa vb privat.
In primul rand exista un contract de mandat semnat pt datoria pe care o ai tu, probabil si o procura, acuma tu ai dreptul sa nu fii asaltat de telefoane si amenintari dar la randul tau trb sa trimiti o notificare la firma de recuperari ca sa le pui in vedere cerinta ta, si mai mult calitatea lor in cazul tau daca au documente care sa sustina recuperarea datoriei, pe scurt trb sa-ti trimita o instintare care sa-ti arate istoricul debitului, sa-i tragi u la raspundere.
Sunt mai multe de discutat pe tema cazului tau si nu pot sa te ajut doar din ce citesc pe forum, trebuie sa-ti spun si eu cateva intrebari ca sa clarific situatia.
Sfaturile pe care ti le dau sunt din proprie experienta pt ca lucrez intr-o firma de recuperari si stiu f bine care sunt procedurile pe care le urmeaza.
Salut,asa am patit si eu cu EFG.Dupa ce am achitat ratele imi trimit ca mai am de plata 3000 ron.Am formulat catre ei o cerere a extrasului de cont si depunerile si m-au aruncat in biroul de creditare.Dupa mai multe telefoane primite cu nr.necunoscut aflu ca am avut extrageri din cont cand nu am fost in tara.Invocand legea nr.193/2000
despre "contractul" incheiat cu ei imi spun senini ca mi-au trimis cardul si codul pin prin posta fara sa-l primesc si ca altcineva a scos bani in locul meu deci EU trebuie sa platesc prostia lor.Suma imprumutata a fost de 1800ron ,am dat inapoi 2400ron si mai am conform calculelor lor pe care nu le pot justifica4000 ron.
P.S
au angajati care au facut liceul la FR(fara frecventa :P) si facultatea la I.D.
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie sc nebancara theogrigore theogrigore Buna ziua, am si eu o problema mare cu cei de la sc nebancara. In 2006 am facut o rata cu buletinul pentru produse in valoare de 2200 de ron. in primele 7 ... (vezi toată discuția)
Card credit-datorie ce n-o recunosc mirela01 mirela01 Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele: In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru ... (vezi toată discuția)
In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit singerpine singerpine Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea ... (vezi toată discuția)