avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie de locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie de locuinta

Buna ziua,
O firma de asigurari, agreiata pentru incheierea de asigurare PAD, recomanda un produs C................, care pe linga cele 3 riscuri, cuprinde o gama larga de riscuri.Din informatiile gasite pe aceasta tema, nu am inteles daca aceasta oferta se aplica si dupa 19.12. 2010 si poate inlocui polita obligatorie.Ma poate lamuri cineva in aceasta chestiune?
Nu stiu daca in acest forum este permis sa dau numele firmei si a produsului pentru o mai buna intelegere.
Multumesc.=D>
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:07, 27 Decembrie 2010
Polita obligatorie nu poate fi inlocuita cu alt produs. Sunt unele societati care ofera atasat politei PAD un alt produs pe care il vand impreuna cu PAD-ul. Conform noii legi modificate, daca exista in vigoare o polita facultativa la date de 19.dec 2010 sunteti obbligata sa incheiat PAD-ul la expirarea celei facultative.
Da, este ok sa incheiati aceasta polita pentru ca acopera si riscurile din cea obligatorie.
Conform prevederilor Legii nr. 248/2010 care modifica Legea nr. 260/2008, persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie, nu trebuie sa-si mai incheie o polita obligatorie.
În cazul schimbării proprietarului locuinţei, răspunderea asigurării obligatorii curge până la data expirării valabilităţii poliţei încheiate pentru acea locuinţă. Astfel, persoana care înstrăinează o locuinţă asigurată este obligată să înmâneze asigurarea persoanei care devine proprietară a acesteia, iar noul proprietar are obligaţia de a înştiinţa în scris despre acest fapt asigurătorul care a eliberat poliţa pentru locuinţă.
O persoană care deţine o asigurare facultativă a locuinţei pentru riscurile prevăzute de asigurarea obligatorie are obligaţia ca, la data expirării acesteia, dar nu mai târziu de 31 decembrie a primului an de aplicare a legii, să încheie şi asigurarea obligatorie. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie case leos leos In conditiile in care am un imprumut ipotecar si am o asigurare a apartamentului, este necesara(legala) si asigurarea obligatorie conform noii legi - cea de ... (vezi toată discuția)