avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut la notar

persoana care vrea sa ma imprumute e din alta localitate si imi cere sa platesc la banca o chitanta (contravaloarea contractului) cica ca sa poatea el sa scoata bani dupa care sa vina sa mergem la notar sa il legalizam .precizez ca nu cunosc persoana ,am luat anuntul de pe net. normal asa se face? pt ca eu cred ca e tzeapa sa ramana cu bani aia care ii platesc eu la banca . normal nu toate actele se fac la notar si plata contractului acela? deci ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:44, 27 Decembrie 2010
In cazul contractului de imprumut intre persoanele fizice,acesta se realizeaza doar la notar,caruia i se plateste taxa notriala-este mica.Notarul incaseaza banii si elibereaza chitanta.
Contractul de imprumut se incheie doar la notar. Orice alte plati pe care le solicita presupusul imprumutator la banci sau la posta, sunt ilegale si vor fi tepe...cu atat mai mult ca persoana este un necunoscut contactat pe baza unui anunt din ziar.
Pe aceste considerente, va recomand sa nu platiti nimic pentru ce va putea fi, ci sa platiti pentru ceva ce obtineti efectiv.
Daca totusi doriti sa o faceti, faceti o donatie la biserica, la un azil de batrani sau la un camin de copii, decat sa imbogatiti un sarlatan! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un ... Adrianavram81 Adrianavram81 Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un camin de batrani privat, de cate fica lui care nu are tutela asupra lui. Fica locuiste in Italia. ... (vezi toată discuția)
Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii (vezi toată discuția)
Am intampinat o chestiune legata de un imprumut de 14.000 ron ... alexbucur98 alexbucur98 Am intampinat o chestiune legata de un imprumut de 14.000 ron unei doamne cunoscuta pe facecook pentru necesara unei operatii chirurgicale cu restituirea ... (vezi toată discuția)