avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DEPUNERE PLANGERE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DEPUNERE PLANGERE

Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a continuat cu amenintari din ambele parti. Mai tarziu cel care l-a lovit impreuna cu mai multi baieti din sat l-au batut pe baiatul meu si i-au rupt piciorul. Baiatul meu are un martor. Precizez ca baiatul meu nu a facut uz de violenta deloc.

In cat timp se poate depune plangere?
Ma puteti sfatui asupra cursului lucrurilor daca ar depune plangere?

Se poate ca lucrurile sa se intoarca impotriva fiului meu daca depune plangere avand in vedere ca el a injurat primul?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
mariuscrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:10, 30 Decembrie 2010
Sa depuna plangerea insotita de certificat. Victima sa se constituie parte civila la plata dunelor morale/materiale. Este perfect valabila afirmatia "simonette12".
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator
Pentru daunele materiale/morale trebuie dat in judecata cel invinuit? Sau cum se procedeaza?
oricum il dati in judecata pentru infractiunea savarsita,unde va puteti constituii parte civila cu o anumita suma,iar instanta va judeca suma.va puteti intelege si cu inculpatul in privinta daunelor,chiar si in procesul penal.
Nu ar fi rau sa va angajati un avocat. Pentru aceasta cerinta, trebuie sustinut in instanta prejudiciul de cineva experimentat. In functie de cat de solvabili sunt agresorii, puteti face o conventie cu un avocat care accepta ideea de plata prin procente din suma obtinuta in urma hotararii, ca daune.
Mergeti la organele de cercetare si va constituiti parte civila cu sumele solicitate,urmand a depune acte justificative in dovedirea cunatumului acestora.
Valoarea despagubirilor va fi admisa in masura in si in cuantumul dovedit prin probele administrate.
Orice suma de bani solicitata,trebuie justificata.
Pana la citirea rechizitoriului in instanta exista posibilitatea sa va constituiti parte civila

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Agresiune daune maier maier buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)