avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROG AJUTOR URGENT LITIGIU..........
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROG AJUTOR URGENT LITIGIU..........

Buna ziua:fata mea a lucrat fara CM la un particular care o platea cu 3000 ron/luna.Perioada a fost de 3 luni(aug-sept-oct).Firma i-a dat spre folosinta,fara acte,un leptop+un tel mobil.In ultima luna patronul nu a mai platit-o motivand ca nu mai are bani.Leptopul+tel se mai afla la ea,nu le-a mai predat la firma.Acum a primit un telefon de la o angajata a firmei care ii cerea leptopul +tel,ca daca nu le aduce o reclama la politie.Intreb:
1-poate opri obiectele in contul ultimului salariu pe care nu l-a primit?
2-deoarece nu a facut nici un act de predare-primire cand a primit
leptopul+tel.si nu are nici un act ca a fost angajata acolo,poate fi reclamata
ca "HOATA"?
3-am sfatuit-o sa le predea imediat cu proces verbal de predare-primire;daca
respectivul a reclamat-o la politie si refuza sa le primeasca ce poate face?
4-la procesul verbal de predare-primire trebuie 2 martori?
5-acei 2 martori pot fi tatal(eu adica)si mama fetei?
Va multumesc mult anticipat pentru raspunsul dv.
Cu stima,
M.N.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 09:47, 30 Decembrie 2010
Sfatul meu este sa le predea ...Cu proces verbal de predare primire,incheiat in prezenta a doi martori,altii decat parintii,in doua exemplare.Angajatorul sa semneze si sa stampileze ambele procese verbale,dintre care un exemplar ramane la fiica dvs.Parerea mea este ca administratorul nu va dori sa semneze acest proces verbal deoarece acesta poate constitui o proba impotriva sa in dovedirea faptului ca fata dvs.a lucrat acolo.Pentru plata salariului adresati-va Inspectiei Muncii,iar in paralel promovati actiune judecatoreasca la tribunal-actiune civila in pretentii pentru plata salariului.Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Va multumesc pentru raspuns dar revin cu intrebarile 2 si 3 :
2-"..........poate fi reclamata ca HOATA?"
3-".........daca refuza sa le primeasca CE POATE FACE?"
Multumesc................
2. In principiu, da, poate fi acuzata de furt.
3. Daca angajatorul refuza sa primeasca bunurile, le puteti transmite pe curier cu confirmare de primire, dar cu mentionarea pe nota de transport a continutului coletului. Astfel, chiar daca refuza primirea coletului, in caz de litigiu/ acuzatie de furt, puteti face dovada ca i-ati transmis bunurile.
Va multumesc pentru raspuns.............o idee excelenta.........numai bine tuturor...........
dgrsj a scris:

Buna ziua:fata mea a lucrat fara CM la un particular care o platea cu 3000 ron/luna.Perioada a fost de 3 luni(aug-sept-oct).Firma i-a dat spre folosinta,fara acte,un leptop+un tel mobil.In ultima luna patronul nu a mai platit-o motivand ca nu mai are bani.Leptopul+tel se mai afla la ea,nu le-a mai predat la firma.Acum a primit un telefon de la o angajata a firmei care ii cerea leptopul +tel,ca daca nu le aduce o reclama la politie.Intreb:
1-poate opri obiectele in contul ultimului salariu pe care nu l-a primit?
2-deoarece nu a facut nici un act de predare-primire cand a primit
leptopul+tel.si nu are nici un act ca a fost angajata acolo,poate fi reclamata
ca "HOATA"?
3-am sfatuit-o sa le predea imediat cu proces verbal de predare-primire;daca
respectivul a reclamat-o la politie si refuza sa le primeasca ce poate face?
4-la procesul verbal de predare-primire trebuie 2 martori?
5-acei 2 martori pot fi tatal(eu adica)si mama fetei?
Va multumesc mult anticipat pentru raspunsul dv.
Cu stima,
M.N.

Eu sunt de parere sa actioneze in instanta pentru recunoasterea perioadei lucrate si plata salariului neachitata iar obiectele pot fi proba in proces. Furt , furt dar cum le fura? Cum au ajuns obiectele in posesia personei daca nu in calitate de angajat?
Angajatorii mizeaza pe spaima oamenilor dar uita ca incalca legea si nu prea le da mana sa ameninte.
Personal sper ca nu v-ati grabit sa le predati si consultati un avocat.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor - dosar penal tentativa de furt Maruionescu Maruionescu Buna ziua, Sunt invinuit intr-un dosar de tentativa de furt si va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate. In anul 2010 am primit o amenda la ... (vezi toată discuția)
Munca fara contract xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, am o mica problema si as dori sa imi spuneti cum sa procedez mai corect. Lucrez fara carte de munca, fara contract de peste jumatate de an, am ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa predau bunurile angajatorul refuza sa le preia si sa semneaze fisa de lichidare alexandru2006 alexandru2006 Buna tuturor! Am mare nevoie de sfatul dvs.Fiin angajat de 4 ani la SC x, de 3 ani noul sef incearca sa imi geseasca greseli amenintandu-ma de fiecare data ca ... (vezi toată discuția)