avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort scurt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort scurt

Buna ziua,

Intr-un proces de divort cu copil minor in varsta de 13 ani, in care parintii au convenit de comun acord sa se introduca actiunea, iar tatal este de acord cu incredintarea minorei catre mama si toate motivele inserate in cererea de divort, se va mai recurge la referatul autoritatii tutelare, martori, etc....
Daca mama locuieste cu minora intr-un alt judet acum-desi pe actul de identitate figureaza adresa de la domiciliul comun inca, autoritatea tutelara se deplaseaza la domiciliul comun?Care este de obicei cuantumul pensiei de intretinere a minorului?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:15, 28 Decembrie 2010
dupa ultimele modificari aduse codului familiei prin legea micii reforme se dispune desfacerea casatoriei prin acord si daca sunt copii minori. Pensia de intrtinere este de 1/4 din veniturile celuilalt sot, daca nu mai are alti copii minori.
Daca sotii sunt de acord cu privire atat la desfacerea casatoriei prin acord cat si cu privire la toate celelalte cereri accesorii divortului, respectiv incredintarea minorului, stabilirea pensiei de intretinere in favoarea acestuia, numele sotilor dupa desfacerea casatoriei si eventual al unui program de vizitare al minorului, nu se mai administreaza probe.
Astfel, numai daca exista divergente pe cererile accesorii, se va continua judecata urmand a fi administrate probe privind solutionarea acestor cereri.
In mod normal, ancheta sociala se efectueaza acolo unde domiciliati in fapt cu minorul la momentul procesului de divort.
Pensia se stabileste in cuantum de 25 % fie raportat la venitul tatalui, fie la venitul minim pe economie daca tatal nu realizeaza venituri sau lucreaza fara forme legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Caz de divort prea intarziat OchirosiMaria OchirosiMaria Buna Seara. Am si eu un caz in care am nevoie de niste sfaturi si niste raspunsuri corecte si precise. Este vorba despre fiica mea care de vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)