avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carte de munca

Buna ziua! Am lucrat la o firma al carei patron a disparut din tara. Cartea de munca a ramas la ITM si nu s-a platit nici un impozit datorat Statului de aproximativ un an. Acum toti angajatii sunt trimisi acasa fara explicatii si fara a li se solicita demisia. In acest moment nu are cine sa mai depuna acte pt acea firma.Nu mai exista nici un angajat care sa lucreze pt acea firma. Decat pe hartie pt ca fizic nu este nimeni. Cum imi pot inchide catrea de munca si sa o recuperez de la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 28 Decembrie 2010
Mergeti la itm si faceti acolo cererea de inchidere a cartii de munca concomitent cu solicitarea eliberarii cartii de munca.Ar fi bine sa cunoasteti codul fiscal al firmei respective.
Mergeti la ITM si depuneti o petitie prin care precizat detele de identificare ale angajatorului (nume, sediu, CUI), perioada lucrata la acesta si ca solicitati inchiderea carnetului de munca cu data ultimului stat de plata depus la ITM si eliberarea acestuia.

Daca stiti numele inspectorului ITM la care este arondat fostul angajator, puteti merge la acesta si sa discutati de aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Carte de munca neinchisa, societate radiata ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu o carte de munca care nu a fost inchisa la timp iar acum societatea este radiata. noul angajator (adica ... (vezi toată discuția)
Judecata cu un patron fugit din tara daridannah daridannah buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile ... (vezi toată discuția)