avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pierderilor la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pierderilor la caldura

Locuim intr-un bloc din Galati si trebuie sa platim pierderile de la Apaterm chiar daca suntem debransati. Apartamentul este situat la ultimul nivel, etajul 4, sunt pe colt, aproape toti peretii sunt exteriori, majoritatea vecinilor sunt pensionari si de aici problema ca pentru a nu plati la caldura tin caloriferele inchise. Mi-am instalat centrala de apartament deoarece de 20 de ani nu aveam caldura la bucatarie deoarece un vecin ”binevoitor” a taiat teava in loc sa o repare, caloriferele pe scara au fost date la fier vechi cu acordul sefului de scara, majoritatea vecinilor sunt debransati cel putin la un calorifer dintr-o camera, alti vecini au taiat tevile care faceau turul si returul impiedicand agentului termic. Avand aceste probleme care erau cunoscute de doamna administrator acum avem de platit la agentul termic, pe care nu-l avem, factura. Cui trebuie sa ne adresam pentru a nu plati un servicu de care nu beneficiem? NU accept ideea ca vine caldura prin pereti de la vecini deoarece cum am explicat nu aveam caldura nici inainte si as solicita calculul caldurii primite in apartament. De de trebuie sa platim pierderile pe care Apaterm nu si le rezolva?
In factura de incalzire de la Apaterm aveti de plata numai ce caldura si apa calda s-a consumat in bloc, adica masurat la contorul de bransament.
Pierderi la caldura nu platiti, ci numai partea comuna pentru caldura, chiar daca acceptati sau nu ideea cu caldura prin pereti.....
Toate problemele pe care le aveti cu deconectari ilegale de calorifere in intelegere cu conducerea asociatiei si cu administratia, cu taieri si modificari ale traseului instalatiei de incalzire din scara dv. nu le puteti rezolva decat in bloc, acolo unde s-au creat aceste probleme.
Furnizorul nu va factureaza aberant, aberatiile sunt la dv. in asociatie.
Orice interventie la instalatia termica conduce la dezechilibrarea acesteia si inregistrarea de anomalii in functionarea sa, caz in care cei ce au dat aprobarile de debransare sunt raspunzatori de efectul negativ in confort si in ....bugetul dvs !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)