Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, fara sa opreasca la stop.Soseaua fiind cu zapada, am franat insa nu am putut sa-l evit,am intrat in spatele lui.Politia ma scos vinovat pe mine spunand ca nu am respectat distanta, e banal, daca respectivul a intrat cu 10km/h direct pe banda a doua si eu veneam cu 60km/h, soseua acoperita cu zapada nu am avut nici o sansa sa il evit.Dupa toate cele intamplate m-am ales cu o amenda de 120ron si 3 puncte de penalizare, bineinteles si repararea bmw-ului respectiv pe asigurarea mea.Vreau sa merg in instanta sa mi se faca dreptate.Eu am un volvo S60, in momentul in care am franat si totusi am intrat in masina care "tocmai plecase la drum "direct pe banda 2 de la impactul care sa produs au ramas stopurile pe frani blocate, daca pun contactul se aprind, asta ca o dovada.am martori ca nu mi-a acordat prioritate si inca ceva foarte important la care si politia a dat gres,masina in care am intrat are lovita partea stanga din spate(politaiul care ia dat autorizatie de reparatie a scris ca are si aripa spate stanga infundata ceea ce e in avantajul meu ca daca era sa intru ca nebunul intr-un sofer care circula regulamentar ii loveam tot spatele nu numai stanga iar la mine e lovita partea dreapta din fata, deci soferul respectiv inca nu era incadrat total pe banda 2.defapt totul sa intamplat intr-o intersectie cu un drum secundar perpendicular pe cel principal.Sper sa ma intelegeti si daca puteti sami da-ti cateva sfaturi cum sa procedez pt a mi se face dreptate. stiu ca dureaza mult dar nu ma las pana nu se rezolva.Eu dupa mine cred ca am dreptate si voi reusi, dvs ce parere aveti in astfel de cazuri?
Buna ziua !
Atacati in termen in instanta procesul-verbal de contraventie , avand in vedere situatia data cat si faptul ca aveti martori .... ati semnat p-vb cu obiectii , fara , sau ati refuzat semnarea acestuia ?
Bafta !
Ati facut bine ca ati precizat obiectiunile in procesul verbal intrucat acest lucru este in favoarea dvs . In plangerea contraventionala pe care trebuie sa o depuneti la instanta competenta , sa indicati martorii cu adresa de domiciliu , depuneti si autorizatia de reparatie si ati putea solicita si o expertiza tehnica , aceasta fiind o proba care poate elucida dinamica producerii accidentului .
Politaiul mi-a dat autorizatie de reparatie cu urmatoarele avarii: spoiler fata spart, capota fata indoita, faruri fata sparte, aripa stanga fata infundata, aripa dreapta fata infundata.Mentionez ca aripile nici macar nu sunt zgariate, iar despre faruri cel din stanga e neatins , dovada ca bmw-ul era in viraj dreapta iar el avariile le prezinta pe partea stanga spate.Cu martorii care ii am , 3 la numar, sper ca instanta sa anuleze procesul verbal.As vrea sa stiu cum sa trag la raspundere politaiul pentru ca ma pune sa umblu pe drumuri si in situatia de a repara un volvo S60.Va multumesc si va voi tine la curent cu cele intamplate.
Buna ziua! Din cate stiu eu il puteti chema in instanta si pe politistul sare a incheiat Pv-ul dar asta numai in cazul in care castigati procesul iar asta o puteti face in alta trimitere in instanta.