avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot acuza un politist pentru fals daca elibereaza o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot acuza un politist pentru fals daca elibereaza o autorizatie de reparatii cu avarii inexistente la o masina?

Buna ziua.Un politai din Vaslui elibereaza o autorizatie de reparatie cu urmatoarele avarii: spoiler fata spart, capota fata indoita, faruri fata sparte, aripa stanga fata infundata, aripa dreapta fata infundata.Aripile nu sunt deloc atinse.In loc de faruri este doar un far spart.Care sunt pasii de urmat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:16, 30 Decembrie 2010
Daca accidentul a fost doar cu pagube materiale , politistul nu are obligatia sa se deplaseze la fata locului producerii accidentului sau sa observe acesta direct avariile vehiculelor , ci va emite autorizatia conform declaratiilor soferilor implicati in accident . daca acestia au declarat neconform cu realitatea , pot fi acuzati de fals in declaratii .
oricum, asiguratorul va despagubi numai pe ce e real avariat
Precizez ca politaiul a fost la fata locului unde sa intamplat pacatul.
Daca exista probe in sprijinul celor afirmate de dvs,puteti formula o sesizare catre conducerera unitatii unde activeaza,catre Inspectoratul Judetean sau catre IGPR-Directia Politiei Rutiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate paulcostel paulcostel Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, ... (vezi toată discuția)
Accident traversare neregulamentara ciprita ciprita pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)