avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident traversare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident traversare neregulamentara

pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte inchis deoarece a inceput sa ploua. Eram pe banda 1 din 2 per sens, aveam cca 65 km/h, era permis in acea ziona cu maxim 70 KM/h. inainte de o curba la dreapta , din scurt, in partrea fata stanga la cativa metri a aparut o silueta care s-a aruncat pe masina mea. Nu am putut evita impactul, am franat probabil in momentul impactului cu pietonul. Pietonul era baut=0.77 in aerul expirat, eu 0.00. Pietonul se va duce la IML si va primi sigur > 60 zile ingrijire medicala, vrea bani de la mine ca sa ne impacam. Are deplasare de bazin 4 cm si dubla fractura picior stang. Intrebarea este : daca sa accept sau nu sa-i dau bani? Sa mergem in continuare , probabil parchetul se va autosesiza din cauza nr zile >60 ingrijure medicala.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 11 Octombrie 2010

Ce se arata in constatarile politistilor ?
V-a fost retinut permisul ?
In care parte a autoturismului a avut locimpactul (fata, lateral)? Care sunt avariile autoturismului?
Toate actele mi-au fost returnate dimineata, dupa ce masina a iesit ok la verificarea tehnica obligatorie la cel mai apropiat ITP. Avariile masinii sunt pe partea fata- stanga: far spart, aripa stanga fata sparta (din plastic), parbriz spart in dreptul soferului, plafon infundat in dreptul soferului, capota sifonata - Totul pe partea fata-stanga. Eu eram pe banda 1 a drumului express craiova- filiasi.
Victima are piciorul stang fracturat:tibie si peroneu si bazinul deplasat.
Parca a fugit spre masina mea din partea mea stanga fata... asta a fost senzatia
ciprita a scris:

Intrebarea este : daca sa accept sau nu sa-i dau bani? Sa mergem in continuare , probabil parchetul se va autosesiza din cauza nr zile >60 ingrijure medicala.


Sub nici o forma sa nu acceptati sa dati vreun ban . Nu sunteti vinovat de producerea accidentului , poate primi si 200 de zile de spitalizare nu doar 60 . Atata timp cat politia v-a restituit actele si dumneavoastra nu sunteti vinovat de accident nu va lasati impins de mila sau omenie sa platiti niste oale care nu au fost sparte de dumneavoastra. Alta data fiti sigur ca se va uita de 5 ori pe unde merge noaptea baut. Nu cedati si nu dati nimic. Cu stima, Sara
Eu as zice ca sunteti in pozitia de ai cere dvs bani pentru repararea autoturismului. Erati sub viteza legala, traversarea se facea rin loc nepermis ,care ar putea fi culpa dvs?
Citand codul rutier << Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere, poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector;>>,

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)