avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident traversare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident traversare neregulamentara

pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte inchis deoarece a inceput sa ploua. Eram pe banda 1 din 2 per sens, aveam cca 65 km/h, era permis in acea ziona cu maxim 70 KM/h. inainte de o curba la dreapta , din scurt, in partrea fata stanga la cativa metri a aparut o silueta care s-a aruncat pe masina mea. Nu am putut evita impactul, am franat probabil in momentul impactului cu pietonul. Pietonul era baut=0.77 in aerul expirat, eu 0.00. Pietonul se va duce la IML si va primi sigur > 60 zile ingrijire medicala, vrea bani de la mine ca sa ne impacam. Are deplasare de bazin 4 cm si dubla fractura picior stang. Intrebarea este : daca sa accept sau nu sa-i dau bani? Sa mergem in continuare , probabil parchetul se va autosesiza din cauza nr zile >60 ingrijure medicala.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 11 Octombrie 2010
In mod evident,din cele relatate,rezulta ca nu aveti nicio culpa in producerea accidentului,deci nu aveti motive sa despagubiti persoana in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)