In cazul in care ocup o functie de director,..in preavizul de 30 de zile calendaristice am dreptul sa stau la servici 4 ore ?am ceva de facut/intocmit/complectat in acest sens, ca totul sa decurga legal fara repercursiuni asupra mea?..............s-au totul se intelege de la sine, fara sa fiu nevoita sa anunt aceasta dorinta ?
Termenul de preaviz mentionat de dvs. este in cazul demisiei. (functie de conducere- preaviz 30 zile calendaristice-cf art 79 - L53/2003) In perioada preavizului, trebuie sa va prezentati la programul normal de lucru si sa va indepliniti atributiile de servici; CIM-ul continua sa isi produca toate efectele.
Timpul de lucru de 4 ore/zi in perioada preavizului, este pentru salariatii care au fost concediati pentru motive care nu tin de persoana lor, in speta concediati cf.art. 65 - L53/2003.
Daca ati demisionat dvs. sunteti cel care acorda angajatorului preaviz pentru a gasi o persoana cu care sa va inlocuiasca. Acest timp pe care il acordati angajatorului va fi efectuat la norma pe care o aveti stabilita in CIM : de 8 ore, sau partial 4,6 etc. pentru un CIM cu timp partial.
Preaviz
bogdan77m
Buna ziua! Sunt angajat la o societate privata si as vrea sa demisionez.
In CIM perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice (vechiul cod). Nu am semnat ... (vezi toată discuția)