avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

In cazul in care ocup o functie de director,..in preavizul de 30 de zile calendaristice am dreptul sa stau la servici 4 ore ?am ceva de facut/intocmit/complectat in acest sens, ca totul sa decurga legal fara repercursiuni asupra mea?..............s-au totul se intelege de la sine, fara sa fiu nevoita sa anunt aceasta dorinta ?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:47, 28 Decembrie 2010
Termenul de preaviz mentionat de dvs. este in cazul demisiei. (functie de conducere- preaviz 30 zile calendaristice-cf art 79 - L53/2003) In perioada preavizului, trebuie sa va prezentati la programul normal de lucru si sa va indepliniti atributiile de servici; CIM-ul continua sa isi produca toate efectele.
Timpul de lucru de 4 ore/zi in perioada preavizului, este pentru salariatii care au fost concediati pentru motive care nu tin de persoana lor, in speta concediati cf.art. 65 - L53/2003.
Daca ati demisionat dvs. sunteti cel care acorda angajatorului preaviz pentru a gasi o persoana cu care sa va inlocuiasca. Acest timp pe care il acordati angajatorului va fi efectuat la norma pe care o aveti stabilita in CIM : de 8 ore, sau partial 4,6 etc. pentru un CIM cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Sunt angajat la o societate privata si as vrea sa demisionez. In CIM perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice (vechiul cod). Nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)