BUNA ZIUA.SUNT DESPARTITA IN FAPT DIN 19 NOV2007,DAR PTRCA AM PLECAT IN ITALIA ,UNDE SUNT SI ACUM,NU AM DIVORTAT.AS VREA SA STIU CARE E CEA MAI SIMPLA SI RAPIDA CALE DE DIVORT,TINAND CONT CA NU AVEM COPII SI NICI BUNURI DE IMPARTIT.MULTUMESC
Impreuna cu sotul mergeti la notar,depuneti cererea de divort,iar in termenul de 30 de zile,notarul v-a divortat.Sau,mai ieftin la ofiterul starii civile ,la primarie.
Angajati avocat, il imputerniciti in baza unei procuri speciale, ii imanati acestuia dovezi ale resedintei din tara pe al carei teritoriu va aflati si puteti divorta fara sa fiti nevoita sa va prezentati la termenele de judecata si fara sa fiti nevoita sa va cautati sotul si sa-l convingeti sa mearga cu dvs.la notar sau la starea civila. Procura poate fi intocmita aici daca veniti in tara dar si acolo daca nu doriti sa veniti in tara, dupa cum urmeaza:
1. -de un notar public din Romania,
2.- de oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta a solicitantului ,
3.- de notari publici straini si supralegalizate, conform Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul din localitatea de domiciliu din strainatate.
Utilizatorul nu a afirmat ca sotul nu ar fi de acord cu un divort cu acordul ambilor soti.In acest sens,solutia propusa de subsemnatul este cea corecta.