avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament (o problema complexa)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament (o problema complexa)

In anul 1984, mie si sotiei mele ni s-a intocmit un testament de catre o persoana care nu ne era ruda si care nu a avut nici un alt mostenitor legal.In acest testament ne-au fost lasate toate bunurile mobile (bunuri imobile nu detinea la acea data) existente la momentul decesului.In anul 2001 am depus o notificare pentru obtinerea de despagubiri conform legii 10/2001, pentru o casa care i-a fost luata abuziv in 1973 si care nu mai exista deoarece a fost demolata, iar pe acel loc a fost construit un bloc de locuinte.Va rog spuneti-mi daca exista vreo sansa ca aceasta cerere sa fie aprobata de autoritati.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
marius_cerbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:00, 23 Martie 2008
Avand in vedere ca atat dvs. cat si sotia nu aveti nici un grad de rudenie cu persoana respectiva, iar prin testamentul lasat nu va lasa bunuri imobile ci doar bunuri mobile, nu aveti nici un drept sa revendicati dvs. acel imobil!
Alta ar fi fost situatia daca prin acel testament va lasa si acel bun imobil!
In functie de modul in care este redactat testamentul aveti sau nu dreptul de a obtine acel imobil . Daca testamentul este sub forma "las intreaga mea avere mobila si imobila " atunci da
Nu avea cum sa ne lase acel imobil care fusese deja confiscat de comunisti cu 9 ani inainte, si pentru care primisera despagubiri simbolice.Tocmai datorita acestui lucru am solicitat despagubiri (bunuri mobile) si nu imobilul in sine care nu mai exista.Legea 10/2001 e destul de clara in sensul asta.
redati continutul testamentului , n-are importanta ce s-a confiscat ci cum este redactat testamentul
Notificarea in baza legii 10 v-a fost intocmita de un avocat, nu?
El ce v-a spus?
Care a fost logica?
Depinde, asa cum mai spunea cineva, depinde mult de formularea din testament. Fara sa-l vedem, asa... Fara sa stim si notificarea facuta de dv., sa stim exact cum ati formulat, in ce baza, cum ati cerut...
Cam greut asa, pe intuneric.
Cam multisor timp a trecut si de la notificare, ati mai facut ceva intre timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu prevederi interpretabile marius_cerbu marius_cerbu Am depus o cerere de despagubire conform legii 10, in anul 2001.Dupa 7 ani in care dosarul a trecut prin mainile multor comisii si era pregatit spre a fi ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Cu stima. va rog un raspuns competent legat de o mostenire. am ... Nic52 Nic52 Cu stima. Va rog un raspuns competent legat de o mostenire. Am primit de la o matuse , prin testament , un apartament . Matusa nu are copii ,sotul decedat a ... (vezi toată discuția)