In carnetul meu de munca sunt trecuti 29 de ani de grupa speciala de munca. In declaratiile transmise de angajator la Casa de Pensie figurez cu 26 de ani de grupa speciala si 3 ani de grupa in conditii deosebite.
De la Casa de Pensii am fost trimis la angajator, ca acesta sa depuna declaratii rectificative. Dar anagjatorul sustine ca aceste rectificative sunt foarte greu de facut si apoi nu ma ajuta la nimic.
[
Nu exista grupa speciala sau grupa in conditii deosebite.
Exista grupele I si II de munca, in care s-a lucrat pana in 1 aprilie 2001, si conditii deosebite si speciale de munca, in care s-a lucrat ulterior datei de 1 aprilie 2001.
Virgilvr a scris:
De la Casa de Pensii am fost trimis la angajator, ca acesta sa depuna declaratii rectificative. Dar anagjatorul sustine ca aceste rectificative sunt foarte greu de facut si apoi nu ma ajuta la nimic.
Declaratiile rectificative atesta faptul ca fostul angajator a platit CAS in cota corespunzatoare conditiilor in care ati lucrat (adica intr-un cuantum mai mare decat cei care au lucrat in conditii normale).
Declaratiile rectificative sunt anexa a Ordinului nr. 340/2001. Tot ceea ce are de facut fostul angajator este sa le completeze si sa le trimita. Deci nu este nimic dificil. Probabil ca nu a platit CAS, caz in care cu el trebuie sa va judecati, nu cu casa de pensii.
Lucrurile stau exact invers, adica nu se mai numesc grupa I, II si III ci conditii normale, conditii speciale si conditii deosebite.
Exista grupele I si II de munca, in care s-a lucrat pana in 1 aprilie 2001, si conditii deosebite si speciale de munca, in care s-a lucrat ulterior datei de 1 aprilie 2001.
~ final discuție ~