avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare ajutoare trecere rezerva
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare ajutoare trecere rezerva

Buna seara.
Va rog sa-mi raspundeti daca s-a procedat corect in cazul acordarii calcularii ajutorului de trecere in rezerva pt o persoana care a avut calitatea de functionar public cu statut special.(functionar la penitenciar)
Pensionarea s-a aprobat cu data de 2 iulie 2010 . Deci intra sub incidenta OUG 58/2010 .
Calculul s-a facut astfel: solda bruta de 1512 lei s-a impozitat cu 16% . Valorea neta s-a imultit apoi cu 10 (nr de solde nete la care are dretul conform cu vechimea de militar) . Ei apoi suma obtinuta s-a impozitat din nou cu 16% pt a respecta OUG 58/2010 . Nu reiese de aici ca impozitarea s-a facut de 2 ori ?
Nu trebuia sa se impoziteze doar 1 data iar suma reiesita ca impozit sa se vireze la buget ?
Multumesc .

Alte discuții în legătură

Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare neculai29 neculai29 Buna seara As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)