avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este obligatorie plata impozitului forfetar chiar si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este obligatorie plata impozitului forfetar chiar si in cazul in care societatea nu a avut activitate?

Sunt administratorul unei societati comerciale infiintate in 2006 dar care nu a desfasurat nici un fel de activitate in toata aceasta perioada. In ianuarie 2010 impreuna cu cei doi asociati am decis dizolvarea societatii si am inceput demersurile necesare. Procedura de dizolvare a unei societati comerciale se desfasoara in 3 etape. Ultima etapa include printre altele si obtinerea unui certificat fiscal de la finante. Pentru a putea obtine aceasta viza inspectorii verifica toate documentele societatii etc. Avand in vedere ca din 2009 s-a introdus impozitul forfetar mi s-a calculat retroactiv impozitul aferent periaodei de aplicabilitate a acestei taxe, si anume suma de 1691 lei.
As dori sa stiu daca exista vreo modalitate legala de a scapa de la plata acestei sume?
Astept cu interes un raspuns in acest sens.

Va multumesc anticipat!

Cu respect,
Ibi Opris
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
IbiOpris, utilizator
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 10:51, 29 Decembrie 2010
impozitul minim nu l platesc firmele noi infiintate si cele care au cerut suspendare temporara a activitatii inregistrata la ONRC.SANATATE!
de la 1 octombrie nu se mai aplica prevederile fiscale referitoare la impozitul forfetar.
aba812001 a scris:

de la 1 octombrie nu se mai aplica prevederile fiscale referitoare la impozitul forfetar.


dar nici nu s au aplicat conform codului fiscal s a aplicat IMPOZITUL MINIM, impozitul FORFETAR nu exista:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fara activitate de la infiintare platesc impozit? danb1 danb1 Am o firma infiintata in 1994 dar pe care nu am reusit sa o pornesc din diverse motive. Am depus semestrial declaratie pe proprie raspundere ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere societate din oficiu Adrian84 Adrian84 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie, intrebarea mea este ce se poate intampla: In anul 2008 fiind student in anul doi am infiintat un SRL beneficiind ... (vezi toată discuția)
Firmele in dizolvare platesc impozit forfetar? lumy27 lumy27 Am 2 firme aflate in dizolvare judiciara, una conform art.237 din legea 31/90 iar cealalta pt certificat de inmatriculare nepreschimbat in termen legal. ... (vezi toată discuția)