avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitatea de revocare a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitatea de revocare a succesiunii

Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatalui nostru, decedat acum 10 saptamani, parintii nostri fiind divortati de 12 ani. Sora mea locuieste in alta tara si i-a facut procura mamei sa o reprezinte la succesiune. Aceasta succesiune se va incheia maine, in termeni oarecum tensionati. As vrea sa stiu daca, odata actele semnate si succesiunea incheiata, aceasta mai poate fi revocata, cine stie sub ce pretext. Va multumesc pentru amabilitate si spijin.
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 23:19, 28 Decembrie 2010
Daca procura sorei, data mamei dvs este in regula, iar devolutiunea succesorala va include toate persoanele cu vocatie succesorala (legala si/sau testamentara) si va cuprinde toate bunurile aflate in patrimoniul defunctului la momentul decesului, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la anularea certificatului de mostenitor si in consecinta a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Reintregirea masei succesorale. ContSters118550 ContSters118550 Buna ziua , va rog indrumare si explicatie cu text din c.civil la speta : - sora decedata a facut testament persoanei X pe tot patrimonul ei ,fara sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a indica succesorii monahelenus monahelenus Ce pot face daca citarea la succesiunea dupa bunici a venit dupa termenul de 6 luni. eu nu am avut cunostinta de decesul acestora. Mai am vreo sansa de a ... (vezi toată discuția)