avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol.

Poate un articol dintr-o lege oarecare sa anuleze toate principiile care au stat la baza elaborarii respectivei legi prin continul lui? Un articol nu abordeaza exclusiv aspectele juridice necesare contextului legii?
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 10:02, 7 Ianuarie 2011
e folozofie juridica pura, dupa cum ati formulat intrebarea si nici nu cred ca neaparat asteptati vreun raspuns. Argumentele pot fi atat pentru un raspuns pozitiv cat si pentru unul negativ.......:stunned:
Fiti mai concret, nu se intelege adevarata intrebare, ...daca exista.
Principiile dreptului raman aceleasi, chiar in conditiile in care o lege sufera modificari.Daca la asta va referiti.O lege se modifica datorita noilor relatii sociale , a schimbarlor survenite si care impun modificarea sau adaugirea unui articol de lege.Modificarile privesc aspecte de natura juridica.Principiile care au condus initial la adoptarea acelei legi raman la fel
Mai concret este vorba de legea 341/2004 si anularea titlului de Luptator-Ranit conform art.8 din lege Chiar daca mi-a fost preschimbat certificatul de Luptator-Ranit respectandu-se principiile art.2 din lege si normelor metodologice din HG 1412/2004 Acest titlu a fost anulat ulterior datorita colaborarii mele cu serviciul de Contrainformatii militare,colaborare care s-a terminat in anul1985 .Nu a contat ca am fost mutilat la revolutie (Gradul 2 de invaliditate) ca am fost de partea Revolutiei Practic legea Recunostintei ma sanctioneaza pentru trecutul meu. Legea daca imi anuleaza un titlu obtinut in urma participarii la Revolutie de ce nu-mi da si piciorul inapoi si mi-l vindeca pe cel ranit
Multumesc, si-mi cer scuze daca nu m-am exprimat corect
Conditia pentru a detine respectivul certificat era sa nu fi colaborat cu fosta Securitate. Da, poate. A fost anulat certificattul pentru ca dovada colaborarii a survenit dupa eliberarea actului. Daca dovada era anterioara, nu se elibera certificatul de luptator sau erou.

Alte discuții în legătură

Drepturi participant revoluție virstra_daniela virstra_daniela Buna seara, As dori sa stiu care sunt drepturile unui participant la Revoluție.. si ce tb facut.. Va multumesc O seara buna (vezi toată discuția)
Legea recunostintei olimiha olimiha Banii primiti ca urmare a legii recunostintei vor fi si ei diminuati in urma ultimelor legi date de parlament? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Legea pensiilor olimiha olimiha Buna seara, Noua lege a pensiilor va afecta legea 341/2004 privind drepturile financiare a celor care fac obiectul legii? Multumesc (vezi toată discuția)