avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul stagiar, obligat sa urmeze INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul stagiar, obligat sa urmeze INPPA

Ieri, 28 dec. 2010, UNBR a dat publicitatii Legea 270/2010 prin care se modifica Legea 51/1995: [ link extern ]

Dupa cum veti vedea, la art. 22 din Legea 51/1995 a fost adaugat alin 1 indice 1 prin care avocatul stagiar este obligat sa urmeze cursurile INPPA. (A se vedea art 1 pct. 16 din noua lege.)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:43, 12 Aprilie 2011
E foarte bine, din punctul meu de vedere! Este o pregatire de alta natura, decat strict in instanta!
Inscrierea la INPPA presupune plata unei taxe, in conditile in care sunt putine astfel de centre, presupune si o mutare/cazare. Toate reprezinta costuri pt un proaspat absolvent de facultate.
E foarte bine, din punctul meu de vedere! Este o pregatire de alta natura, decat strict in instanta!

Da,intr-adevar, asta este partea buna a obligatiei de a urma cursurile INPPA.
Pe de alta parte insa,nu pot sa nu ii dau dreptate colegei @lisette.
Sunt doar cateva centre in toata tara,iar cei ce locuiesc intr-un judet in care nu exista centru INPPA...cum se spune,alti bani,alta "distractie".;)
Este o tampenie. In primul rand, INPPA este un ong cu pretentii de institut de perfectionae, dar care, conform legii nu se supune nici legii educatiei nici ordonantei 129 privind perfectionarea profesionala a adultilor. Nu ese supune acreditarii, conform legii. Ce valoare au cursurile si actele eliberate de acest pseudoinstitut?
O asemenea pevedere este si neconstitutionala, cat timp, intr un stat de drept, cu economie de piata, un cetatean e obligat sa apeleze doar la serviciile educationale sau de perfectionare ale unui pseudoinstitut, (monopol), fara a avea posibilitatea de a alege un furnizor acreditat de asemenea servicii. La fel de neconstittionala e si prevederea cu masteatul pe care il poate urma stagiarul doar cu acordul indrumatoului
Fiind prevazuta ca obligatorie pentru stagiari, eu am o alta temere: stabilirea costurilor pentru fiecare trimestru (semestru)! Cine stie, poate se prelungeste si perioada/nr de semestre ... :(

Alte discuții în legătură

Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Inppa obligatoriu?? Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Imi puteti spune daca aceste cursuri au devenit obligatorii pentru avocatii stagiari care sunt in al doilea an de stagiatura?? Mai pot da definitivatul in ... (vezi toată discuția)
Despre legea 270 /2010 ContSters184698 ContSters184698 In Legatura cu legea 270 din 22 decembrie 2010 am o nelamurie la articolul 16. La articolul 22, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), ... (vezi toată discuția)