avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa pentru audit financiar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa pentru audit financiar

Pot sa-mi infiintez un PFA pentru activitatea de audit financiar? Am in vedere ca OG 44/2008 la art. 1 alin. 3 spune ca "nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii", iar la activitatea de audit financiar am inteles ca codul CAEN trebuie sa fie unic
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 22:29, 3 Ianuarie 2011
Auditorul face parte din categoria profesiilor liberale. Aceasta activitate este reglementata prin legi speciale.
Pentru a avea dreptul sa efectuati un audit financiar trebuie sa fiti membru activ al Camerei Auditorilor Financiari din Romania. Calitatea de membru al C.A.F.R. se obtine in urma promovarii examenului de acces, a efectuarii stagiului de 3 ani si a promovarii examenului de aptitudini.

[ link extern ]


sunt memebru cafr. Intrebarea era daca pot infiinta PFA conform OG 44
OUG 44/2008 nu se aplica profesiilor liberale (din care fac parte si auditorii).

Art. 1. - (2) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică profesiilor liberale, precum şi acelor activităţi economice a căror desfăşurare este organizată şi reglementată prin legi speciale.

alin-m a scris:

sunt memebru cafr. Intrebarea era daca pot infiinta PFA conform OG 44


puteti sa infiintati PFA cu alte coduri caen: consultanta am intalnit cazuri similare la TRADUCATORI care nu vor sa lucreze pentru notari, avocati , parchet si fac PFA nu vor sa fie profesie liberala si aleg si alte coduri caen nu sunt limitati in activititati economice comerciale.SANATATE!
Fat Frumos are dreptate. Nu puteti infiinta PFA pe codul aferent auditului financiar.
Va inregistrati fiscal la finante si va puteti desfasura activitatea ca profesie liberala.
In niciun caz la registrul comertului nu o sa va puteti inregistra PFA-ul in baza OUG 44/2008.

Alte discuții în legătură

Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Profesii libere gabor elena gabor elena buna.as dori sa stiu daca activitatea pe care o desfasor se incadreaza in categoria profesii libere sau[liberale]si anume cod caen5630,venituri comerciale pe ... (vezi toată discuția)
Activitati contabile permise pfa Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii intr-o speta. Acum cateva zile am fost angajat de o clienta, expert contabil si auditor financiar sa o ... (vezi toată discuția)