avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general procura pentru semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

procura pentru semnatura electronica

Buna ziua,

daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa contina procura notariala . Mai exact care este, textual, continutul acesteia ( ma rog in afara de datele de identificare ). Pun acesta intrebare deoarece si cu alte ocazii, cand am avut nevoie de o procura, cei care mi-o faceau ma sunau de la notar sa ma intrebe ce anume sa scrie in acesta in ea. In Ordinele ANAF nr. 2520/1 Octombrie 2010 si 2568/10 Octombrie 2010 scrie asa :
Documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului de certificat calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil. ACEST DOCUMENT SE DEPUNE IN CAZUL IN CARE TITULARUL CERTIFICATULUI NU ARE CALITATEA DE REPREZENTANT LEGAL AL CONTRIBUABILULUI REPREZENTAT.
Mi se pare ca ar fi destul de clar textul, dar poate cei care au prezentat deja procurile la ANAF au intampinat vreo problema si atunci mai bine sa stim ce e de facut sa nu punem oamenii pe drumuri si sa plateasca si autentificari degeaba.
Ma duce gandul la inregistrarea in Rgistrul Operatorilor Intracomunitari, la cati asociati au facut cale intoarsa de la ANAF la Politie pt ca in cazierul judiciar nu scria clar ca este pentru inrgistrarea in ROI.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:34, 3 Aprilie 2012
qu3en_bee a scris:

si eu am intrebat acest lucru la sector 6 daca vine cu mine administartorul si semneaza in fata inspectorului de la anaf...dar nu sunt de acord vor procua ca sa ramana la dosar


Foarte adevarat ceea ce ati mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot depune online declarația 390 fără semnătură digitală. există posibilitatea să o pot depune la ghișeu? doblor doblor Buna ziua! In urma cu 2 luni am infiintat un PFA cu activitatea principala de Consultanta in IT (CAEN 6202). Luna trecuta m-am inregistrat in ROI pentru ca ... (vezi toată discuția)
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)