avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua, implinesc 60 de ani in luna august 2011. Am o vechime neintrerupta in munca de 40 de ani.Am stagiul complet de cotizare. As vrea sa stiu daca pot sa ma pensionez anticipat conform noi Legi a pensiilor, si incepand cu ce data. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 12:31, 29 Decembrie 2010
Despre ce vorbim:barbat,sau femeie ? Sar parea ca de barbat.Daca este vorba despre barbat atunci pensie anticipata la 60 de ani cu un stagiu total de cotizare de 43 de ani fara stagiu asimilat.Daca nu, pensie anticipata partial la 60 de ani cu un stagiu de cotizare de 35 de ani fara stagiu asimilat.
Daca sunteti femeie (cum reiese din numele utilizatorului), nascuta in August 1951, puteti iesi la pensie pentru limita de varsta (nu pensie anticipata!) in Iunie 2010 la varsta standard de 58 de ani si 10, cu un stagiu de cotizare de 27 de ani si 8 luni. Varsta de 63 de ani pentru femei se atinge abia in 2030, pina atunci creste cu 3 luni / an.
Anul viitor puteti sa va depuneti dosarul pentru pensie la limita de varsta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)