avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare premiu concurs - ce spune legea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare premiu concurs - ce spune legea?

Salutare tuturor!

Se da un concurs, cu premii pentru clientii si vizitatorii unui website. Castigatorul este ales aleator, dintre participantii la concurs, care au raspuns corect la un chestionar.

Nu m-am gandit la asta si am ramas masca atunci cand am auzit ca pentru organizarea unui concurs iti trebuie autorizatie de la fisc.

Am cautat pe internet, am gasit legea jocurilor de noroc m-am apucat s-o citesc si m-am mai linistit. am ajuns la ART.11, "nu sunt considerate jocuri de noroc si sunt permise fara autorizare urmatoarele tipuri de jocuri:" ... pct. c) "acţiunile organizate de diferiţi agenţi economici în condiţiile legii, în scopul stimulării vânzărilor şi care nu presupun taxă de participare, respectiv nici un fel de cheltuială suplimentară din partea participanţilor şi nici majorarea preţului pe care produsul l-a avut anterior desfăşurării acţiunii publicitare" - exact in aceasta categorie se incadreaza si acest concurs.

Bun, acum intrebarea este: Stabilirea castigatorului trebuie sa fie facuta in fata unui notar/avocat, si trebuie validata de acesta?

In lege, ori nu scrie nimic cu privire la acest aspect, ori mi-a scapat mie.. nu se fac referiri decat la jocurile de noroc. Iar, acest concurs, conform legii nu intra in categoria "jocuri de noroc"

Luminati-ma, va rog frumos! :)

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
mnick, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 21:47, 23 Martie 2008
Nu este joc de noroc, intrucat nu presupune taxe de particiapare din partea participantilor. Articolul la care te-ai referit e art. 8lit.C), probabil ai versiunea neactualizata a hotararii 251/1999.
Stabilirea castigatorului nu trebuie, dar e bine sa fie validata de un avocat care sa certifice identitatea partilor.

Mult succes
Multumesc mult pt. raspuns!

Intr-adevar, despre art. 8 e vorba. Citatul l-am copiat din versiunea veche.

Doua intrebari mai am:

Cat de "nu obligatoriu" si cat de "dar e bine" ? :)

Si cat este onorariul pt. asa ceva? Sa stiu cam la ce sa ma astept, daca o fac.

Multumesc!
Nu e deloc obligatoriu, nu exista dispozitie legala in acest sens.
Pentru credibilitate insa, cat si pentru a preveni eventuale pretentii asupra premiului oferit, este recomandat sa fii acoperit dpdv legal.

Onorariul pentru redactarea regulamentului de participare si a conditiilor de acces la premiu, precum si validarea rezultatului in cazul asta, care pare destul de omenesc si simplu, nu ar trebui sa depaseasca 1500 RON.
1500?? sigur n-ai pus un 0 in plus? :((

pai la 1500 cred ca e mai buna varianta "nu e obligatoriu" avand in vedere ca onorariul ar fi de doua ori mai mare decat valoarea premiilor.. :)
=D>:)) cred ca ai dreptate...mai bine fara....n-are cine sa conteste un premiu lipsit de importanta.


Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente infintare joc loto carmendobreni carmendobreni va rog sa imi spuneti daca in romania exista posibilitatea de infintare a unei loterii pentru vanzarea unei proprietati asa cum se practica in germania(criza ... (vezi toată discuția)
Concurs pe facebook - legislatie crysstianno crysstianno Buna ziua, De ce legislatie ar trebui sa tin cont daca vreau sa fac un concurs pe facebook? - ar trebui sa anunt ONJN( oficiul national pentru jocuri de ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este joc de noroc????? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)