avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru asigurator se face cu citarea partilor?
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru asigurator se face cu citarea partilor?

In cadrul unei cereri de sechestru asigurator in baza art.591 si urmat din Codul de Procedura Civila judecatorul poate cita partile?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 19:47, 2 Ianuarie 2011
Conform art.596 c.pr.civ,se dispune si citarea partlilor.
Puteti actiona si in temeiul art.239 c.pr.civ,privind asigurarea dovezilor,in caz afalandu-se in desfasurare o cercetare penala
Asupra cererii de înfiinţare a sechestrului asigurător instanţa va decide de urgenţă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor, prin încheiere executorie, fixând totodată, dacă este cazul , cuantumul cauţiunii şi termenul înăuntrul căruia urmează să fie depusă aceasta (art.592 alin.2 teza I C.proc.civ.) .

Încheierea dată asupra cererii de sechestru asigurător este supusă recursului în termen de 5 zile de la comunicare . Recursul se judecă de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor în termen scurt .

P.S.
art.596 C.proc.civ. nu are nicio legatura cu citarea.
Multumesc pentru raspuns!
Dar daca judecatorul citeaza partile?
Debitorul vinde bunurile pana la primul termen.
In citatie se spune sa depun o cautiune de 10%. Mai are rost sa depun acesti bani?
Cui sa ma plang de decizia judecatorului de citare a partilor in urma careia debitorul isi vinde bunurile(mobile) pentru care am cerut sechestrul asigurator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: - am castigat un proces civil si am o hotarare definitiva impotriva unui vecin. Instanta a ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Dima Mihaela Dima Mihaela Buna dimineata. Spuneti-mi va rog, exista vre-un articol in Cod de proc.civ. prin care sa se poata depuna cerere la instanta pentru instituirea unui sechestru ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)