avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare de parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare de parti sociale

Firma are 2 asociati, dintre care unul este administrator. Administratorul detine 75%, iar asociatul evident 25%. Asociatul doreste sa iasa din firma, administratorl avand sa detina 100% din partile sociale. Cum se face transferul de parti sociale? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 21:43, 24 Ianuarie 2011
faceti o cesiune de parti sociale si inregistrati operatiunea la Reg Com.
Cesiune cu contract de cesiune de parti sociale. Biroul de consultanta de la ONRC va va da toate informatiile.
Eu sunt asociat cu 1 % intr-un srl. Doresc sa ies deoarece sunt plecata din tara iar celalat asociat , care este si administrator, actioneaza in anumite situatie impotriva vointei mele. Ideea este ca el mai este asociat 1--% intr-o alta firma. Daca nu gasesc pe nimeni caruia sa cesionez cele 1% parti sociale, nu am o alta modalitate de a iesi??????????
Astept cu interes un raspuns
Daca asociatul dvs doreste sa preia partile sociale pe care le detineti nu va fi o problema.

Faptul ca asociatul dvs este asociat intr-o alta societate comerciala nu este un impediment. Legea prevede ca nu poate fi asociat unic in mai multe societati comerciale, ori din cele mentionate rezulat ca acesta detine un procent de 1% in alta societate (sau este 100%?)

Daca este 100% puteti ceda partile dvs unui membru din familia asociatului.
este 100% asociat intr-o alta firma.
nu are familie, este un cetatean turc
NU exista ceva...prin hotarare judecatoreasca sau ceva...pur si simplu nu mai vreau sa fiu asociat in aceasta societate.

Alte discuții în legătură

Litigiu intre actionari viomazilu viomazilu buna ziua, sunt actionar la un srl impreuna cu o alta persoana.problema mea este ca doresc sa ma retrag sau sa inchid aceasta societate insa ma lovesc de ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din societate mara_iacob mara_iacob Am si eu o nelamurire in urmatoarea speta: un SRL cu 4 asociati; societatea detine 4 spatii comerciale. Unul dintre asociati vrea sa se retraga si vrea ca unul ... (vezi toată discuția)
Cesiunea partilor sociale- notificare oferta venere venere Va prezint o situatie interesanta! O societate cu 4 actionari, frati, detin in mod egal parti sociale ( 25% fiecare). La un moment dat au intervenit ... (vezi toată discuția)