avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cine poate face sponsorizari?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cine poate face sponsorizari?

Cine poate face sponsorizari catre un ONG? pot face si intreprinderile individuale? sau asociatile familiale? la acestea este aplicabila legea conform careia isi pot reduce impozitul pe profit pe care trebuie sa il plateasca statului cu suma sponsorizata in limita a 20 % din acesta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:33, 30 Decembrie 2010
Si II pot face sponsorizari , dar este aplicabil urmatorul articol :
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.

si , bineinteles, regula generala :
Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul realizării veniturilor pentru a putea fi deduse sunt:

a) să fie efectuate în interesul direct al activităţii;

b) să corespundă unor cheltuieli efective şi să fie justificate cu documente;

c) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.

Toate cele de mai sus sunt valabile in conditiile legii speciale, 32/94 a sponsorizarii ( ma refer la acele conditii limitative din legea 32 privind beneficiarul sponsorizarii ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponzorizare , decontare cheltuieli jordella jordella Buna, Am o II si doresc sa fac o sponsorizare catre o sectie de pediatrie constand in produse de zugravit, ce trebuie sa fac pentru a putea deconta ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea individuala poate face mecenat? dcorin dcorin buna ziua Am o II si a-si vrea sa dau o suma printr-un contract de mecenat pentru un copil (1.5 ani) care are nevoie de tratament. Nu am nici un fel de relatie ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare din partea unui pfa moni16radu moni16radu Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna septembrie vreau sa infiintez un PFA care va produce si comercializa carti personalizate pentru ... (vezi toată discuția)