avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sponsorizare din partea unui PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sponsorizare din partea unui PFA

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna septembrie vreau sa infiintez un PFA care va produce si comercializa carti personalizate pentru copii.Va rog sa-mi spuneti care este metoda legala de a sponsoriza cu cateva carti un concurs pentru copii care se deruleaza la un ziar local.Din cate stiu sponsorizarile se pot face daca exista un an fiscal incheiat, este valabil si in cazul sponsorizarilor in obiecte sau numai in bani?Sau se pot dona aceste carti?
Cel mai recent răspuns: PRICOPIEADRIANA , utilizator 10:37, 17 Decembrie 2014
Mare atentie la termeni : donatia e nedeductibila la pfa , in timp ce sponsorizarea e deductibila limitat .

temei legal :

(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:

a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

baza calcul :

(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.

Sponsorizarea o faceti in orice moment al anului, calculul deductibilitatii se face la final de an, odata cu determinarea impozitului pe venit datorat.

La sponsorizare va trebuie contract .
Multumesc pentru lamuriri.
Buna ziua, va rog frumos imi puteti spune daca la contactul de sponsorizare al unui pfa este necesara si chitanta? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare pfa adlala adlala Buna seara, Am o nelamurire in legatura cu sponsorizarea facuta de Cabinetul medical in limita de 5% din venitul net.,o consider cheltuiala nedeductibila si o ... (vezi toată discuția)
Deducere sponsorizare pfa romanmirela romanmirela La un Pfa se deduce sponsorizarea din impozitul pe venit datorat la buget ca si la societatile comerciale sau doar se tine cont de ea la deductibilitatea ... (vezi toată discuția)
Sponzorizare , decontare cheltuieli jordella jordella Buna, Am o II si doresc sa fac o sponsorizare catre o sectie de pediatrie constand in produse de zugravit, ce trebuie sa fac pentru a putea deconta ... (vezi toată discuția)