avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sponsorizare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sponsorizare PFA

Buna seara,
Am o nelamurire in legatura cu sponsorizarea facuta de Cabinetul medical in limita
de 5% din venitul net.,o consider cheltuiala nedeductibila si o scad din suma impozitului pe venit sau o consider deductibila si o iau in calcul la cheltuieli si implicit la stabilirea venitului net?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adlala , utilizator 20:55, 24 August 2016
Daca nu depasiti plafonul, se aplica ceea ce va redau mai jos iar ceea ce depaseste nu e deductibil.
Din codul fiscal art. 68:
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum și pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);
Iar la (6) Baza de calcul se determină ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.
Multumesc f.f.mult pentru raspuns.
Cu stima si respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare din partea unui pfa moni16radu moni16radu Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna septembrie vreau sa infiintez un PFA care va produce si comercializa carti personalizate pentru ... (vezi toată discuția)
Sponzorizare , decontare cheltuieli jordella jordella Buna, Am o II si doresc sa fac o sponsorizare catre o sectie de pediatrie constand in produse de zugravit, ce trebuie sa fac pentru a putea deconta ... (vezi toată discuția)
Deducere sponsorizare pfa romanmirela romanmirela La un Pfa se deduce sponsorizarea din impozitul pe venit datorat la buget ca si la societatile comerciale sau doar se tine cont de ea la deductibilitatea ... (vezi toată discuția)