avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... certificat energetic obligatoriu de la 1.01.2011
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

certificat energetic obligatoriu de la 1.01.2011

ce stiti despre aplicarea acestei legi?cine plateste acest certificat?vanzatorul?cumparatorul?as dori informatii despre acest subiect.
Cel mai recent răspuns: ad2010 , utilizator 15:35, 10 Ianuarie 2011
Conform art. 23 din Legea nr. 372/2005: "Prevederile privind articolul 13, alineatele 1 si 2, privind elaborarea certificatelor si punerea acestora la dispozitie potentialilor cumparatori si chiriasi de catre proprietari, in cazul vanzarii sau inchirierii locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, se aplica la trei ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi".
Cel care trebuie sa detina acest certificat si sa il prezinte este proprietarul care doreste sa vanda sau sa inchirieze o proprietate. Din cate am inteles de la TV, tarifele sunt intre 3-5 euro/mp.
A nspea taxa abuziva care se baga pentru case/apartamente.
daca cel care cumpara nu este interesat de acest certificat,swe poate face tranzactia?
Din nefericire primariile nu mai au voie de intocmeasca procesele verbale de receptie a imobilelor daca in aceasta faza beneficiarul nu prezinta certificatul energetic intocmit si semnat conform legislatiei in vigoare. Deci e cat se poate de obligatoriu.
vorbesc despre un apartament din 1980,nu despre unul ce urmeaza a fi receptionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobiliare 2010 - certificatul energetic e obligatoriu? drov drov Dupa cate stiu eu,:( in acest an pentru tranzactii imobiliare este nevoie de aviz energetic.Aparuse legea care impune avizul,dar nu si normele de aplicare,ca ... (vezi toată discuția)
Certificatul energetic pincag pincag In cazul emiterii unei autorizatii de construire la ce categorii de cladiri este necesar elaborarea certificatului energetic? (vezi toată discuția)
Certificat energetic el_grande el_grande Ce este certificatul energetic. Este obligatoriu pentru luarea Procesului verbal de receptie a locuintei? (vezi toată discuția)