avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare imobiliare 2010 - certificatul energetic e obligatoriu?
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

imobiliare 2010 - certificatul energetic e obligatoriu?

Dupa cate stiu eu,:( in acest an pentru tranzactii imobiliare este nevoie de aviz energetic.Aparuse legea care impune avizul,dar nu si normele de aplicare,ca urmare tranzactiile de acest fel erau blocate.
In acest moment e la fel ?:(
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:31, 12 Februarie 2010
Ordonanţă de urgenţă nr. 114 din 23/12/2009

Art. XV. - Prevederile art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.144 din 19 decembrie 2005, referitoare la elaborarea certificatelor de performanţă energetică a clădirii şi punerea acestora la dispoziţie potenţialilor cumpărători sau chiriaşi de către proprietari, în cazul vânzării sau închirierii locuinţelor unifamiliale şi a apartamentelor din blocurile de locuinţe, se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2011.
=D>Multumesc mult
Si atunci va putea fi eludata aceasta prevedere legala daca cumparatorul declara ca este de acord sa cumpere imobilul chiar daca nu are certificat energetic!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat energetic obligatoriu de la 1.01.2011 ad2010 ad2010 ce stiti despre aplicarea acestei legi?cine plateste acest certificat?vanzatorul?cumparatorul?as dori informatii despre acest subiect. (vezi toată discuția)
Certificatul energetic pincag pincag In cazul emiterii unei autorizatii de construire la ce categorii de cladiri este necesar elaborarea certificatului energetic? (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)