Sa va povestesc situatia mea: acum o saptamana, in parcare a intrat o persoana in mine... vina fiind a lui. Am incheiat amiabil o declaratie din care rezulta nevinovatia mea si vina persoanei respective. Ok, am fost apoi la Ardaf, am obtinut documentele necesare pentru intrarea masinii in service si am dus masina la service. La service au comandat piese, au venit dupa o saptamana (piese gen o aripa, un borcan pentru servodirectie... sa nu va ganditi la altceva, piese care in mod normal nu au de ce sa lipseasca dintr-un service autorizat in reteaua dacia-renault-nissan), au desfacut dupa masina si au constatat ca de fapt mai trebuie schimbat inca ceva si facuta iarasi o comanda. Ce sa mai, inca o saptamana de asteptare si pentru aceste piese. Bun, ei repara masina, trimit la firma de asigurari nota de plata si eu pot ridica masina abia ce firma de la RCA-ul persoanei care m-a pocnit (Ardaf adica) isi dau avizul de plata.
Bun, toate astea undeva la 2-3 saptamani cred daca nu mai bine. In plus, inainte sa intre masina in reparatii am fost pus sa semnez ca sunt de acord sa nu iau masina pana nu se da avizul acela de plata. Observarea mea este una simpla: avand in vedere ca in aceasta perioada nu beneficiez de o masina, avand in vedere ca nu sunt eu vinovat si ca trebuie sa suport procedurile impuse de firmele de asigurari, nu pot cere o despagubire referitoare la acest aspect ? Mi se pare absurd ca o reparatie ce se poate face in o zi doua sa dureze atat, si sa astept dupa validarea de niste fonduri pentru o situatie cu care eu nu am nicio treaba. E ca si cum as fi privat de un drept care imi este blocat cateva zile datorita unor proceduri mai mult sau mai putin logice, nefiindu-mi oferita o alta masina in schimb. Mai ales ca RCA-ul este obligatoriu. Daca pot cere o astfel de despagubire, cum pot face asta ? Care ar cam fi suma pe care o pot cere ca si despagubire si cui o pot cere ?
Va multumesc anticipat si felicitari pentru forum. Imi cer scuze s-a mai discutat aceasta problema pana acum si nu am identificat-o eu.
Reparatia respectiva este o problema tipic romaneasca. Daca nu reusiti prin vorba buna sa obtineti ceva mai mult de la ei, atunci va trebui sa-i actionati in instanta si sa faceti dovada ca acele sume drept daune morale le meritai. Dovada o veti face cu acte in mod deosebit daca le aveti sau cu un avocat bun, specializat pe probleme de dauna din asigurari. Succes!
Deci sa inteleg ca este vorba de daune morale si pot dovedi cu perioada de asteptare a reparatiei ? Si acele daune sa le plateasca cine anume ? Compania care trebuie sa plateasca reparatiile prin RCA ?
Conform ordinului CSA ce reglementeaza aplicarea legilor in asigurare societatea are drept 90 zile pt a desfasura cercetari, reparatii etc...astfel sa va considerati bucuroasa ca ati asteptat asa PUTIN !!!!!!
Societatea de asig. e acoperita legal. Nu are obligatia de a va asigura masina la schimb Asta intra in discutie doar in cazul CASCO cand este stipulat in contract. Daunele morale sunt practic aproape de imposibil de dovedit. Daca faceti taxi spre exemplu si puteti proba pierderea suferita de lipsa autoturismului care constituie obiectul muncii...e altceva dar daca e masina de firma sau personala cu care va deplasati ....nu intra in discutie.
Eu cred ca sunteti un caz fericit, daca ma pot exprima asa, eu am postat problema mea pe acest site cu titlul "Carpatica ramane aceeasi doar pagubitii se schimba" si acolo am descris ce am patit. Nici in ziua de azi nu am luat masina din Service pentru ca SC Carpatica nu binevoieste sa achite integral dauna, cu toate ca vina pentru intocmirea cu omisiuni a dosarului de dauna apartine inspectorului care l-a completat si cu toate ca pozele aflate la dosar demonstreaza ca am dreptate. Totul a inceput pe 31.07.2010. Am apelat la toate metodele posibile ca sa-i fac sa inteleaga acest aspect. Degeaba. Acum sunt nevoit sa-i actionez in instanta. Este ultima solutie, dar o sa dureze. Probabil ca pe asta se bazeaza si ei, ca nu-i da nimeni in judecata din cauza procedurilor greoaie, a timpului si a banilor pierduti, pana la pronuntarea sentintei. De asta ce mai ziceti? Feriti-va de Carpatica!
Imi pare rau sa aud asta. Eu am reusit sa recuperez masina, pana la urma a fost ok. Va urez succes, faceti-va dreptate ca avem legi in Romania, problema este ca nu suntem in stare sa le aplicam si sa ne cerem drepturile cum trebuie. In loc ca tinerii sa invete in scoala/liceu chestii banale legate de drepturile lor, ei fac muzica, religie, desen si materii optionale. Asa treptat treptat constatam ca suntem condusi de catre nimeni si suntem captivii propriilor ganduri. Mult succes va urez dle Soriniulian si apelati la instanta (sau la OPC daca intra in atributiile lor) daca nu se rezolva.
Dauna auto rca
bodale
Buna ziua,
Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Accident auto
f1re22
buna ziua,ma numesc T.Alexandru,in urma cu 3 saptamani mergeam pe Str.Orsova,drum cu prioritate,la intersectie cu str. Dezrobiri un nene care avea indicatorul ... (vezi toată discuția)