1. Raspunsurile citate de dvs. sunt date de mine in baza prevederilor OUG 148/2005 si a Normelor de aplicare.
2. Pentru nasterile incepand cu data de 01.01.2011 se aplica OUG 111/2010 dar nu au aparut inca Normele de aplicare a ei.
3. Deoarece al doilea copil al dvs. s-a nascut in 2010 se aplica prevederile OUG 148/2005:
Art. 6.
(1) Concediul şi indemnizaţia lunarã prevãzute la art. 1, respectiv la art. 2, precum şi stimulentul prevãzut la art. 3 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 naşteri sau, dupã caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate în una dintre situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (2), dupã data de 1 ianuarie 2006.
(2) Se ia în calcul la stabilirea celor 3 naşteri şi naşterea survenitã pânã la data de 31 decembrie 2005 inclusiv, în situaţia în care solicitanţii drepturilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã îndeplinesc condiţiile de acordare a acestora dupã data de 1 ianuarie 2006.
(3) Durata de acordare a concediului prevãzut la art. 1 se prelungeşte corespunzãtor, în cazul suprapunerii a douã sau trei situaţii de naturã a genera acest drept, în condiţiile prevãzute la alin. (1) şi (2).
(4) În cazurile prevãzute la alin. (3) se acordã o singurã indemnizaţie, în cuantumul prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã.
4. Din Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. - (1) În cazul în care persoana îndreptãţitã, beneficiarã a stimulentului lunar sau, dupã caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, pânã la împlinirea de cãtre acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în aceastã perioadã unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţeazã spre adopţie, i se încuviinţeazã adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numitã tutore, se procedeazã dupã cum urmeazã:
a) dacã cele 12 luni prevãzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunarã pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzãtor pânã la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmã copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe aceastã perioadã se acordã o singurã indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primitã anterior naşterii celui din urmã copil;
...
(2) În situaţiile prevãzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, dupã caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, înceteazã la data solicitãrii noului drept.
...
5. Cred ca functionarii de la AJPS sunt depasiti de evenimente si nu stapanesc legea.
6. Asadar in legislatie nu scrie ca trebuie, in cazul dvs., sa intrati in concediu de maternitate (nici macar cele 42 de zile de postnatal) pentru cel de al doilea copil deoarece s-a nascut in timp ce erati in CCC pentru primul copil.