avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati la asociatia de locatari

buna ziua locuiesc intr-un bloc si sunt debrasata de la furnizorul de agent termic de cand am cumparat apartamentul in urma cu 6 ani luna aceasta administratorul de la asociatie mi-a pus penalitati la factura de utilitati in valoare de aproximativ 10 % pe luna ca fiind restant cu suma de 87 de lei am fost penalizata cu 8,4 lei motivatia acestor penalitati a fost ca trebuie sa platesc penalitatile la agentul termic ca in momentul in care ei au primit factura de la agentul termic eu aveam acea restanta ..intrebarea mea este daca ei au o baza legala si pot percepe aceasta penalizare la un serviciu pe care nu l-am utilizat .au cumulat toate penalitatile de la toti furnizori si le-au impartit la numarul de locatari existenti si cu si fara centrale termice si le-au strecurat pe listele de plata care atunci cand sunt afisate nu au data conform legii 230
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:10, 31 Decembrie 2010
In mod normal ar trebui sa faca o despartire a penalizarilor pe furnizori si sa va aplice dv. acele penalizari care nu sunt de la furnizorul de agent termic. Asta pentru lunile in care nu este caldura furnizata prin sistemul centralizat.
In lunile de iarna va aplica si dv. penalizari, dar e greu sa defalce numai partea care va revine dv. din caldura la comun la care participati si dv.
Asa ca e bine sa evitati sa aveti restante pentru ca e dificil sa faca departajarea penalitatilor pe furnizori si pe procente din facturi.....!

Ceea ce e mai sigur prost facut este procentul de penalizare care, atentie!:
- nu trebuie sa fie mai mare de 0.2% /zi de intarziere (6% /luna, nu 10%):rtfm:;
- penalizarea se aplica din a 30-a zi de dupa scadenta inscrisa pe lista, deci cam dupa 50 - 60 zile dupa afisarea listei de intretinere pentru cota neachitata sau suma partiala neachitata.
- penalizarea neachitata nu se penalizeaza.
Din cate spuneti dv. cred ca nici nu trebuia sa va perceapa penalizarari daca cota de intretinere respectiva nu depasea 50 zile neachitare.
Aceste informatii se afla in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor.
Procentul de penalizare si perioada dupa care se aplica nu trebuie sa se abata de la litera legii mai sus amintite. El ca administrator ar trebui sa cunoasca prevederile legii. In procentul de 0,2% sunt cuprinse si penalizarile de la furnizori. Deci nimic in plus peste 0,2% / zi de intarziere.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
elga50, moderator
problema este ca ei nu afiseaza data cand conform legi decat luna in cazul meu nu au trecut nici macar 50 de zile dar eu nu pot participa la comun deoarece eu nu am avut niciodata de 6 ani decand am apartamentul vreo legatura cu agentul termic deasemenea deobicei facturile erau platite in avans si nici nu am fost informatie ca ei au hotarat ca facturile de penalitati pe care le-au primit acum cand nici macar nu furnizeaza agent termic le-au impartit la toti locatarii din zona atat cei care au beneficiat in 2009 -2010 ian feb cat si cei care sunt debransati in mod egal far sa existe un act legal intocmit
Foarte rau ca nu pune data afisarii pe lista cotelor. Atunci care este reperul de timp fata de care calculeaza penalizarile? Oricum felul in care calculeaza penalizarile este nelegal si abuziv.

Dv. aveti legatura cu caldura la comun pe care ar fi trebuit s-o platiti tot atatia ani (6) de cand ziceti ca aveti CT. Spatiile comune sunt incalzite, tevile verticale care va trec prin apartament sunt incalzite.

Ca nu v-au pus sa platiti caldura la comun si acum va pun sa platiti penalizari inclusiv la agentul termic, amandoua acestea sunt decizii gresite.

Interventie moderator.
Din respect fata de cei carora le cereti o parere, va rog sa impartiti textul in propozitii despartite de "punct" si sa incepeti o noua propozitie cu "majuscula", asta ca sa putem sa intelegem mai lesne problema pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari caldura adelinbr adelinbr buna ziua.ma confrunt cu o problema destul de grava.pe perioada verii au venit penalizari la caldura de 400-500 de lei, eu beneficiind de compensare la caldura ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)