avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari caldura

buna ziua.ma confrunt cu o problema destul de grava.pe perioada verii au venit penalizari la caldura de 400-500 de lei, eu beneficiind de compensare la caldura in fiecare an in procent de 90-100%.e posibil asa ceva.cum o pot rezolva?multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:27, 3 Octombrie 2011
Penalizari la CALDURÃ?

Penalizarile pe care le pot aplica asociatiile de proprietari nu pot depasi 0,2% pe zi pana la egalarea sumei initiale.
Cereti mai multe precizari administratorului.
Penalizarile vin la asociatie de la furnizori pe toata factura incluzand si apa calda.
Nu exista penalizari separate la caldura.

Penalizarile se calculeaza de catre asociatie (administrator) pentru orice suma restanta, nu numai pentru caldura, in conformitate cu sistemul propriu de penalizari al asociatiei, adopatat dupa legea 230/2007 si HG 1588/2007. Asa ca, daca aveti restante, poate vi s-au aplicat penalizari pentru acele sume restante la intretinere.

Dar, in situatia cand asociatia nu a adoptat un sistem propriu de penalizari, legislatia prevede ca penalizarile facturate de catre furnizori sa se repartizeze pe proprietari, proportional cu restantele.
Asa ca daca aveti restante la intretinere, vi s-au repartizat dumneavoastra si altor vecini restantieri, sumele facturate ca penalizare de catre furnizori.

Oricum, in ambele variante trebuie sa suportati penalizari, daca aveti restante.

Poate nu intelegeti ca masurile de compensare se refera la energia termica consumata in spatiul in care locuiti adica apartamentul. Ceea ce va revine sa achitati pentru incalzirea spatiilor comune nu se compenseaza. Ati platit la intretinere cotele in ceea ce priveste spatiile comune?.
@johnpescar
De unde scoateti aceste perle, domnule? Cum adica caldura pentru spatiile individuale? Unde ati citit asta?
Ajutorul se da omului ca procent din ce are de plata la caldura, fara a se face nicio distinctie intre comun si individual.

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)
Penalitati la asociatia de locatari danielamanea danielamanea buna ziua locuiesc intr-un bloc si sunt debrasata de la furnizorul de agent termic de cand am cumparat apartamentul in urma cu 6 ani luna aceasta ... (vezi toată discuția)