avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

AM O INTREPRINDERE INDIVIDUALA DOMENIU DE ACTIVITATE TAXI,AM LUCRAT SINGUR TIMP DE UN AN PE MASINA IN DATA DE 09 12 2010 AM ANGAJAT UN SOFER PE MASINA,IN ZIUA RESPECTIVA A SI FOST PRINS LUCRAND IAR EU AM FOST AMENDAT CU 3000 RON.MENTIONEZ CA CONTRACTUL I-A FOST FACUT CHIAR PE DATA DE 09 12 2010 EU NESTIIND CA TREBUIE TRANSMIS ELECTRONIC CU O ZI INAINTEA ANGAJARII.POT SA FAC CONTESTATIE?CE SANSE AM?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 30 Decembrie 2010
Formulati contestatie la judecatorie.
Sansele dvs depind de probele pe care le veti face in fata instantei de judecata.
Opinia mea este ca nu aveti nici o sansa. Legea precizeaza clar, Registrul Electronic de Evidenta al Salariatilor (ReviSal) trebuie completat si INREGISTRAT la ITM cu 1 zi inainte de inceperea activitatii. Nemo censetur ignorare legem (nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii). Aveti tot dreptul sa va adresati instantei, insa POATE sa obtineti o anulare a procesului verbal pentru vreun viciu de procedura. Insa daca PV este corect legal, nu aveti nici o sansa.
Aveti sanse de castig .. ati fost amendat pentru munca la negru ... amenda pentru Revisal este de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Care este articolul din lege pentru care ati fost sanctionat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control garda financiara my_ka_ella my_ka_ella Am un magazin si am fost vizitata de garda financiara la 10.30 dimineata. Pana la ora controlului vanzatoarea nu batuse nimic in casa de marcat, comisarii ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractelor de munca magureanu_laurentiu magureanu_laurentiu Cat este amenda pt. neinregistrarea contractului de munca inainte de inceperea activitatii salariatului? (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala mame ksandra33 ksandra33 Buna ziua! In anul 2010 am fost in CIC; in aceasta perioada am avut si venituri din asigurari; cand am depus dosarul la Primarie pt obtinerea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)