avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... control garda financiara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

control garda financiara

Am un magazin si am fost vizitata de garda financiara la 10.30 dimineata. Pana la ora controlului vanzatoarea nu batuse nimic in casa de marcat, comisarii gasind suma de 205 lei in magazin pe care au confiscat-o si au dat amenda de 8 000 lei si suspendarea activitatii pe 3 luni. In nota explicativa si la rubrica de mentiuni din procesul verbal s-a scris ca vanzatoarea este de 3 zile la magazin si nu s-a obisnuit inca sa fie operativa, pana la ora controlului intocmind actele contabile pentru ziua precedenta, urman ca suma sa o bata in casa ulterior, ca rapoartele de gestiune sunt la zi si bat cu stocul de marfa din magazin, ca nu s-a savarsit cu intentie evaziune fiscala. Daca fac contestatie credeti ca am castig de cauza in lumina acestor circumstante atenuante? Si ce as putea invoca ca temei legal in contestatie? Poate macar sa transforme amenda in avertisment.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 23:42, 9 Mai 2010
Ca sa evitati asemenea neplaceri ar fi trebuit sa va instruiti personalul.
Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii in apararea sa.(Nemo censetur ignorare legem)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de la garda financiara claudiaaaa claudiaaaa Bunaziua ! Am avut un control de la garda financiara si nu ma aflam la magazin in momentul controlului,ptr. 145 lei gasiti in casa de marcat nemarcati am ... (vezi toată discuția)
Problema anaf: amenda pentru vanzare pe spatiul public taxata de administratia pietei Nicola_Laurentiu Nicola_Laurentiu Buna ziua, ma numesc Laurentiu si sunt din localitatea Lovrin, judetul Timis. Astazi s-a intamplat ceva ciudat, dupa parerea mea.Avem piata in Lovrin si tatal ... (vezi toată discuția)
Amenda la legea contabilitatii cugetatorul cugetatorul Un cunoscut a primit o amenda contraventionala la legea contabilitatii. Amenda a fost aplicata unei societati comerciale care are obiect de activitate ... (vezi toată discuția)