avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime

Buna seara tuturor,

ma adresez dumneavoastra cu speranta de a putea fi ajutat intr-o situatie destul de complicata.

Acum 5 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu doua victime si cu doua masini lovite (in afara de masina autoare).
Masina care a infaptuit accidentul este a mea, nu eram eu la volan, era prietena mea.
Problema a fost ca, dupa ce a facut accidentul (a pierdut controlul intr-o curba din cauza umezelii, a cetii si a necunoasterii drumului, a accidentat doua persoane si doua masini parcate) eu, ca pasager, m-am dat jos din masina pentru a acorda primul ajutor celor raniti si am fost intampinat de un colegiu de primire al prietenilor victimelor care m-au batut pana la inconstienta, dupa care au trecut la distrugerea masinii mele, careia i-au spart farurile, parbrizul, bara si au avariat alte elemente de caroserie.

Mentionez ca la aceste evenimente era participant si un agent de politie.

Dupa sosirea ambulantelor si a organelor de politie, prietena mea a fost dusa la sectia de politie unde a semnat mai multe documente (eu nu am fost de fata, fiind inconstient in drum spre spital), despre care ea nu imi poate spune prea multe, decat ca a fost o declaratie ce descria faptele si urmarile lor si ca era scoasa la imprimanta in dublu exemplar, dar ca ei nu i s-a dat nici un exemplar.Permisul i-a fost suspendat, ea nestiind ce semneaza exact, socul a fost destul de puternic.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1.Exista vreo reglementare ce permite intocmirea la calculator a procesului verbal si daca da, care?

2.In cazul vatamarii mele, am 7 zile de spitalizare pe certificatul medico-legal, recuperarea a durat mai mult si inca mai dureaza, cum pot efectua o modificare a acestuia?

Cel mai recent răspuns: Neculce , utilizator 02:21, 31 Decembrie 2010
1. OG 2/2001 se refea la contraventii, insa prietena dvs a savarsit o
infractiune - art. 184 C.pen.
2) Formulati cerere de prelungire a dreptului de a conduce si la fiecare 30 de zile mergeti sa vi se prelungeasca dreptul de a conduce cu inca 30 de zile.
Multumesc pentru informatii, inca ma gandesc la lipsa procesului verbal, voi merge cu prietena mea sa aruncam un ochi la dosarul respectiv, daca legea ne permite acest lucru, pentru a-mi clarifica toate datele problemei.

Toate cele bune si un An Nou fericit si cat mai prosper.
Problema importanta care se pune este savarsirea infractiunii de vatamare corporala pentru care i se va intocmi dosar penal.Partile vatamate se vor constitui si parti civile vor solicita plata spitalizarii ,daune morale etc
Nu tratati superficial problema.Incercati sa va impacati cu persoanele accidentate.Este recomandabil .
Nu se poate elibera un Proces Verbal pana la finalizarea situatiei,deces ulterior,etc.Si din acest motiv nu se poate face incadrarea pe articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier usor groberto groberto buna ziua.. sunt vinovat de neacordare de prioritate intr=un accident rutier . am rca valabil (itp-ul nu era valabil in ziua respectiva ,insa am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)